Bitcoin Nieuws

Bitcoin stabiel in afwachting van nieuwe Amerikaanse inflatiecijfers

De Bitcoin koers is op woensdag amper in beweging gekomen, omdat de meeste handelaren wachten op de belangrijke inflatiedata van vandaag. Om 14.30u Nederlandse tijd is het zo ver en maakt de Amerikaanse versie van het Centraal Bureau voor de Statistiek de nieuwe consumentenprijsindex bekend.

Wat gaat de Federal Reserve doen?

De inflatiescore van vanmiddag bepaalt of de Federal Reserve doorgaat met agressieve renteverhogingen of dat ze een stapje terug zetten. De meeste analisten verwachten echter dat de boel tegenvalt en dat de financiële koersen opnieuw een tik krijgen. Vorige maand kwam de inflatie binnen op 8,3 procent en de verwachting is dat we het vandaag moeten doen met 8,1 procent.

JPMorgan verwacht dat een hoge inflatiescore de markten een redelijke knauw kan geven. Zij hebben het dan in het bijzonder over de aandelenmarkten, maar de realiteit is dat die redelijk synchroon bewegen met de cryptomarkt. Als Bitcoin erin slaagt om ook na vandaag stabiel te blijven als de aandelenmarkten aan een duikvlucht beginnen, dan zou dat meer dan bijzonder zijn.

Correlatie aandelen en Bitcoin zwakker

De correlatie tussen Bitcoin en de aandelenmarkten is het hele jaar extreem hoog geweest. Als de aandelen met 1 procent stegen, dan volgde Bitcoin kort daarna en andersom. De afgelopen maanden is die correlatie echter afgenomen en lijkt het erop dat Bitcoin zich loskoppelt van de traditionele financiële markt.

Vandaag zou in het kader daarvan wederom een bijzondere dag kunnen worden. Als de traditionele financiële markten vallen en Bitcoin opnieuw niet in beweging komt, dan kan dat weleens het begin van een nieuwe bullrun markeren.

Dat zou het vertrouwen in Bitcoin namelijk een stuk groter maken als een asset die compleet los staat van het traditionele financiële systeem. Zo ver is het echter nog niet, daarvoor moeten we eerst 14.30u afwachten, het moment waarop de nieuwe Amerikaanse inflatie bekend wordt.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten