Bitcoin Nieuws

Lage volatiliteit van Bitcoin koers is stilte voor de storm

Als je deze week toevallig veel om Bitcoiners heen hangt, dan zijn er waarschijnlijk drie dingen die je continu hoort: “Volatiliteit”, “obligatiekoersen” en de potentie van een “scherpe koersbeweging” voor Bitcoin. Meerdere analisten vragen zich af of de krappe koersrange waar Bitcoin zich in bevindt een teken van bodemvorming is.

Stilte voor de storm

De laatste nieuwsbrief van Glassnode draagt de titel: “Stilte voor de storm.” Volgens de analisten van Glassnode kende Bitcoin de afgelopen weken een bijna non-karakteristieke lage volatiliteit en stond de prijsactie in contrast met de traditionele financiële markten. Aandelen, obligaties en vreemde valuta hebben het namelijk nog altijd zwaar met de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank.

Bitcoin koers percetages

Delphi Digital verwacht ook dat Bitcoin binnenkort weleens onverwacht volatiel uit de hoek kan komen. Dit baseren zij op de zogenaamde Bollinger Bands. “Historisch gezien gingen de huidige waardes van de Bollinger Bands altijd vooral aan flinke volatiliteit voor de Bitcoin koers”, aldus de analisten van Delphi Digital. Zekerheid over de bodem is er nog steeds niet, maar het begint er steeds meer op te lijken dat we in de buurt komen.

De markt accumuleert

Als we de analisten van Glassnode mogen geloven, dan zit de markt momenteel in een zogenaamde accumulatiefase. Dat is een fase waarin mensen die voor de lange termijn in Bitcoin geloven stevig accumuleren, wat wil zeggen dat ze inkopen. Zij profiteren van de lage koersen en kopen de Bitcoin van mensen die op dit moment hun geloof verliezen.

Bitcoin acumulatie

Zoals je in de bovenstaande grafiek kunt zien, hebben we tijdens deze bearmarkt al enkele fasen van accumulatie achter de rug. Momenteel zitten we wat dat betreft op neutraal terrein. Hoe langer de zijwaartse prijsactie duurt, hoe groter de kans dat de markt gewend raakt aan deze prijzen en massaal gaat inkopen.

Bitcoin nieuws

Federal Reserve slaat handen ineen met ECB en vier andere centrale banken
El-Erian: ‘Bankencrisis vraagt beter beleid van Federal Reserve’
Willem Middelkoop beveelt Bitcoin aan tijdens bankencrisis
Meer nieuws

Meest gelezen

Mogelijk bankrun op ongeveer 190 Amerikaanse banken
Onbekende Ethereum-rivaal schiet met 97 procent omhoog
4 tekenen dat 26.000 dollar het plafond was voor Bitcoin

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten