Bitcoin stijgt
Bitcoin, Solana

Bitcoin stijgt boven $49K na aankondiging over renteverhogingen in de VS

De Bitcoin is tot boven de $49.000 gestegen nadat de Fed de renteverhogingen en een verlaging van haar obligatie-aankoopbeleid in 2022 bevestigde.


Een snelle marktreactie

Bitcoin (BTC) steeg zojuist in enkele uren tijd met meer dan $2.000. De markten reageerden namelijk op het nieuws dat de Amerikaanse Federal Reserve de rentetarieven zal gaan verhogen. Ook gaat het haar opkoopprogramma voor obligaties vanaf 2022 inperken.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

De Bitcoin prijs steeg zelfs even tot $49.400. Dit is het hoogste punt sinds 12 december, toen kwam de prijs kort boven de $50.000 uit.

De prijsstijging begon nadat de Fed had laten doorschemeren dat het zijn benchmarkrente volgend jaar drie keer zou kunnen verhogen. Het zou ook het tempo van de afbouw van de aankoop van activa verhogen, zei de centrale bank.

De zorgen waren voorheen gericht op plannen die een negatief effect hebben op zowel traditionele als cryptomarkten. Dit komt door het ‘opdrogen’ van de gemakkelijke beschikbaarheid van liquiditeit.

“Vanuit aandelenperspectief hoeven ze zich nu alleen maar te concentreren op winst, marges en groei”, citeerde CNBC Jim Caron. Hij is senior portfoliomanager en hoofdstrateeg van het wereldwijde vastrentende team van Morgan Stanley Investment Management.

“Het is een opluchting voor de aandelenmarkt, die dacht dat het veel agressiever zou zijn. Dit ligt in de lijn van verwachting.”

Ook de traditionele aandelenmarkten lijken positief te reageren en halen bescheiden winsten. Steeds meer analisten vertellen dan ook dat we de bodem nu achter ons gaan laten en weer omhoog moeten gaan kijken.


Ethereum weer boven de $4.000

Ook de altcoins hebben een flinke boost gekregen. Zo steeg de Solana prijs met meer dan 14% en ook de Ethereum koers is met meer dan 7% gestegen. Hierdoor heroverde de grootste altcoin de psychologische $4.000 grens.

ETH 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Al met al heeft de hoorzitting van de Fed dus positief uitgepakt voor de cryptomarkt. De vraag is nu of de stijging aanhoudt, of dat de koersen toch weer terug zullen zakken.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?