Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Analist: Bitcoin kan opnieuw stijgen na de vergadering van de Fed vandaag

Bitcoin-investeerders wachten met spanning op de vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve van vandaag. Investeerders willen te weten komen hoe snel de centrale bank van de Verenigde Staten van plan is haar programma voor het kopen van obligaties af te bouwen. De uitkomst van de vergadering kan wel eens grote gevolgen hebben voor de Bitcoin prijs de komende tijd.


Spanning in aanloop naar de vergadering van de Federal Reserve

Men verwacht dat de Federal Reserve wellicht een snellere afbouw van de obligatie-aankopen zal aankondigen. Dit vanwege de bezorgdheid over een grote inflatie. Aan de andere kant zou de steeds sneller groeiende Omicron variant de afbouw in de weg kunnen staan. Dit omdat de wereld economieën langzaam weer in lockdown gaan en er daarom nieuwe steunpakketten nodig zijn.

Over het algemeen bevinden de aandelen en de cryptomarkt zich nu dus in een afwachtende houding ten aanzien van de uitkomst van de Fed op 15 december. Toch verwachten steeds meer analisten dat er een zogenaamd ‘buy the news’ evenement zal ontstaan vandaag. Dit lijkt ook te blijken uit de ordeboeken van de Bitfinex exchange. Dat zou betekenen dat we vandaag wellicht een mooie prijsstijging mee gaan maken.

Vandaag, 15 december, publiceert de regering van Biden het rapport over de dynamiek van de consumentenprijzen voor november. Na het rapport zal de Fed de resultaten van de vergadering samenvatten en geactualiseerde economische prognoses geven, waarna de persconferentie van het hoofd van de centrale bank Jerome Powell zal beginnen.

Tijdens zijn toespraak in de Senaat op 30 november weigerde Powell de toename van de inflatiedruk als ’tijdelijk’ te interpreteren. Hij wees dan ook op de mogelijkheid om de aankoop van obligaties “enkele maanden eerder dan verwacht” in te perken.

Het uitzicht op zo’n eerdere afbouw van steun heeft de financiële en crypto-markt laten dalen. Het is nu dus de vraag of de Bitcoin prijs na vandaag een herstel periode in gaat, of dat de koers verder terug gaat zakken.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten