Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin crasht met 8% door onzekerheid rond nieuwe maatregelen

Nieuwe opmerkingen van de voorzitter van de Federal Reserve, genaamd Jerome Powell, suggereren dat de centrale bank zijn opkoop programma van obligaties sneller zal gaan afbouwen.


Bitcoin prijs crasht met 8%

De problemen van de Bitcoin markt zijn nog steeds niet verlopen. De koers is vandaag namelijk opnieuw met meer dan 8 procent gecrasht tot ongeveer $46.000.

Vorige week was het het nieuws dat de Chinese vastgoedontwikkelaars Evergrande en Kaisa niet meer aan hun betaalverplichtingen konden voldoen, waardoor aandelen en cryptomarkten instortten. Vandaag lijkt het een andere reden.

Nu zijn er namelijk veel zorgen over of de Federal Reserve haar plannen om het opkoop-programma van obligaties sneller af te bouwen. Dit vanwege de hoge inflatie. De Fed wil dit wellicht al afronden in maart, in plaats van in juni. De impact was maandag duidelijk in crypto en traditionele markten. Ook de wereldwijde zorgen over de Omicron variant speelt de markt parten.

Ook de Ethereum koers heeft het vandaag zwaar te verduren. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 ETH token namelijk rond de $3.770. Dat is meer dan 9 procent lager dan een dag geleden.

Zelfs op de beurs verhandelde producten gekoppeld aan crypto-activa, zoals de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) en ARK Innovation ETF (ARKK), daalden met respectievelijk 4% en 3%.

Ook de traditionele markten deden het niet veel beter. Sinds de opening op maandagochtend, daalde de New York Stock Exchange Composite met 124 punten, of 0,75%. De NASDAQ daalde met 0,85%.


Grote zorgen over Omicron

Economen vertellen dat ze verwachten dat de Fed het steunpakket eerder zullen gaan afbouwen, wat zou betekenen dat de programma’s voor het kopen van staatsobligaties en hypotheken met hypotheken vroegtijdig zouden worden beëindigd.

Als dat het geval zou zijn, zouden de aankopen in maart eindigen in plaats van in juni. Maar nu zijn er tekenen dat Fed-functionarissen de omicron-variant van het COVID-19-virus serieuzer zouden kunnen nemen dan de delta-variant.

“Grotere zorgen over het virus zouden de bereidheid van mensen om persoonlijk te werken kunnen verminderen, wat de vooruitgang op de arbeidsmarkt zou vertragen en de verstoringen van de toeleveringsketen zou versterken”, schreef Fed-voorzitter Jerome Powell, in opmerkingen die bedoeld waren voor een verschijning op dinsdag voor de Senaatscommissie voor banken.

Het valt nog te bezien of die grotere bezorgdheid de Fed-functionarissen ertoe zal brengen de programma’s voor het kopen van obligaties op hun oorspronkelijke tijdlijn te houden. Voorlopig lijkt het erop dat beleggers risicovolle activa wilden afstoten totdat er enige duidelijkheid is over het monetaire beleid van de Fed.

Bitcoin nieuws

Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022 Er zijn 80 duizend Bitcoin-miljonairs minder door de crypto-crash van 2022
Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000 Bitcoin koers zakt opnieuw onder de $19.000
Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF Grayscale start rechtszaak tegen SEC na afwijzing spot Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten