Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin stijgt door geruchten dat de SEC een BTC ETF zal goedkeuren

De Bitcoin prijs schoot gisteren met meer dan 8% omhoog naar een prijs van boven de $55.000. De prijsstijging werd deels veroorzaakt doordat het Soros fonds aankondigde dat het crypto’s bezit. De belangrijkste reden is echter dat analisten verwachten dat de SEC op 18 oktober de eerste Bitcoin ETF zal goedkeuren.


Goedkeuring Bitcoin ETF

Een Bitcoin ETF, ofwel exchange-traded fund, is een beleggingsproduct waarmee beleggers aandelen kunnen kopen die de Bitcoin vertegenwoordigen zonder dat ze zelf de cryptomunt in bezit hoeven te hebben. Zo’n BTC ETF bestaat nog niet in de VS omdat de SEC herhaaldelijk aanvragen heeft afgewezen. Ze noemden daarbij de bezorgdheid over prijsmanipulatie op de cryptomarkt.

De crypto-industrie verlangt echter al jaren naar de goedkeuring van een Bitcoin ETF in de VS. De verwachting is dat wanneer de SEC zo’n beleggingsproduct eindelijk toe zal staan, dit zal leiden tot een enorme stroom van institutioneel geld naar de cryptomarkt. Hierdoor zal de Bitcoin prijs flink kunnen stijgen.

Op dit moment hebben ten minste 13 bedrijven zich bij de SEC aangemeld om een Bitcoin ETF te lanceren. Ze wachten alle 13 op een antwoord. ETF-experts zeggen dat het waarschijnlijk is dat er een op 18 oktober zal worden goedgekeurd. Dat zou betekenen dat de ProShares Bitcoin Strategy ETF wellicht goedgekeurd gaat worden.


Bitcoin-futures ETF

Er schuilt echter een addertje onder het gras: Het zal namelijk zeer waarschijnlijk betekenen dat de SEC een Bitcoin-futures ETF zal goedkeuren en niet een echte Bitcoin ETF. Toch is het nog altijd zeer goed nieuws. Bloomberg nalist Eric Balchunas zei het volgende op Twitter:

“De futures-ETF’s die zijn ingediend onder de ’40 Act liggen waarschijnlijk op schema. We denken dat er een kans van 75% is dat het goedgekeurd wordt oktober”.

Een futures-ETF zou beleggers in staat stellen aandelen te kopen die futurescontracten vertegenwoordigen, in plaats van het digitale activum zelf. Deze contracten wedden op de prijs van Bitcoin die op en neer gaat. Het is eerder bekritiseerd omdat er beweerd werd dat dit niet was wat beleggers willen. Dit komt omdat het minder liquide en duurder zou zijn voor zowel de emittenten als de investeerders, in vergelijking met een spot-gebaseerd product.


De Bitcoin prijs blijft stijgen

De geruchten over een goedkeuring hebben de Bitcoin koers flink laten stijgen. De prijs steeg gisteren zelfs even naar een hoogtepunt van $55.500. Sindsdien is de prijs iets teruggezakt. Maar BTC behoud nog altijd een winst van meer dan 6%.

BTC 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Of de SEC echt groen licht zal geven voor de eerste Bitcoin ETF in de Verenigde Staten, moet echter nog blijken. Over 11 dagen zullen we het weten.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten