Nieuws, Ripple, Trending

Bitcoin stijgt, Ethereum volgt & Ripple (XRP) breekt uit

De Bitcoin koers stijgt weer een beetje vandaag en we zien direct dat de grote altcoins Ethereum en Ripple (XRP) hier positief op reageren. De prijsstijging van Ripple kunnen we zelfs een uitbraak noemen.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin koers ziet kleine prijsstijging

Bitcoin verhandeld deze week vrij stabiel tussen de $5000 en de $5300 dollar. Zo’n stabiele periode betekent vaak dat er een nieuwe grote prijsbeweging aan zit te komen.

Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 Bitcoin rond de $5265 dollar. 24 uur geleden lag de Bitcoin koers rond de $5221 dollar. Dat betekent dat de belangrijkste cryptocurrency ter wereld vandaag gestegen is met een kleine 0,70 procent.

 


Toch zien we dat de kleine koersstijging veel goeds doet voor de cryptocurrency markt. De prijzen van de grote altcoins, Ethereum en Ripple, boeken vandaag daarom ook een goede winst.

Zoals we in onze prijsanalyse al aangaven ligt er een flinke weerstand rond de $5400 dollar. Als BTC hier doorheen weet te breken verwachten wij een flinke prijsstijging.

 

Ethereum koers opnieuw boven $170 dollar

Zoals we hierboven al aangaven heeft Ethereum goed gereageerd op de kleine koersstijging van de Bitcoin. Op het moment van schrijven ligt de prijs voor 1 ETH token rond de $171 dollar. 24 uur geleden lag de Ethereum prijs nog rond de $166 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 3 procent is gestegen.

 
ethereum koers  18 april


Door de prijsstijging vandaag zien we dat de grootste altcoin weer boven de $170 dollar uit is gekomen. In onze prijsanalyse gaven we aan dat er een weerstand lag rond de $167 dollar. Deze is opnieuw doorbroken en dat is een goed teken. De weg richting de $185 dollar lijkt nu vrij.

 

Ripple (XRP) prijs stijgt met 4,3 procent

Ook voor Ripple begint de dag goed. Op het moment van schrijven ligt de XRP prijs rond de $0,338 dollar. Eén dag geleden lag de Ripple prijs nog rond de $0,323 dollar. Dat betekent dat de koers vandaag met zo’n 4,3 procent is gestegen.

 
ripple koers 18 april


De prijsstijging van vandaag is een teken van sterkte. We kunnen het zelfs voorzichtig een uitbraak noemen. In onze prijsanalyse schreven we al dat ene bounce vanaf de $0,31 – $0,32 grens een goed teken zou zijn. Een koersstijging tot boven de $0,359 dollar zou helemaal een bullish signaal zijn. Het is dan ook belangrijk om deze grens in de gaten te houden.

 

Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.