Nieuws, Prijsanalyse

Prijsanalyse 16 April: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin & Bitcoin Cash

De cryptocurrency markt verhandeld vrij stabiel deze week. Dat betekent vaak dat er een nieuwe grote prijsbeweging aan zit te komen. Bitcoin zal deze prijsbeweging leiden maar welke kant gaat het op? Lees deze prijsanalyse.


ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! (Klik op de onderstaande knop)

 

Gebeurtenissen in de cryptomarkt

Deze week is vooral een week geweest van consolidatie. Bitcoin lijkt een belangrijke ondersteuning gevonden waardoor het een deel van haar winsten heeft weten te behouden. Een goed teken volgens de onderzoeksafdeling van Binance. Zij zeggen van mening te zijn dat de cryptomarkt het dieptepunt achter zich heeft gelaten. Ook laat het onderzoeksteam weten dat er meer institutioneel geld wordt geïnvesteerd in digitale valuta. Ongeveer 7 procent van het totale aanbod komt uit deze richting.

Toch heerst er niet alleen maar positiviteit op de cryptomarkt. Een analist onder het alias ‘MagicPoopCanon’ uit zijn zorgen. Hij vertelt dat belangrijke indicatoren aangeven dat er een enorme Bitcoin crash aan zit te komen. Hij zegt te verwachten dat de belangrijkste digitale valuta terug gaat zakken tot $4300 dollar.

Tot slot heeft Bitcoin SV een enorme klap gekregen deze week. De munt is gedelist door Binance en Shapeshift en ook OKEx, Blockchain.com en Kraken denken aan het delisten van de munt. De delisting komt na een waarschuwing van de CEO van Binance genaamd Changpeng Zhao. De BSV koers reageert heftig en is al met meer dan 22 procent gedaald.

Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.


Bitcoin (BTC) prijsanalyse 16 april

Op 10 april bereikte BTC zelfs een hoogtepunt van $5415 dollar. Echter, vlak hierna crashte BTC. Bitcoin heeft een belangrijk ondersteuningspunt gevonden rond de $4915 dollar. Vanaf dit niveau is de munt, na een flinke crash, weer terug gebounced naar een prijsniveau boven de $5000 dollar.

Bitcoin mist het momentum om een nieuwe prijsstijging te veroorzaken. Dit zorgt voor het stabiele koersverloop van de afgelopen dagen. Echter, de voortschrijdende gemiddelden zien er goed uit. En het lijkt erop dat de weg van de minste weerstand naar boven is.

 
bitcoin prijsanalyse 16 april


Als de Bitcoin koers langzaam stijgt is een belangrijk niveau om in de gaten te houden de $5400 dollar grens. Als deze grens wordt doorbroken is de kans groot dat BTC door stijgt tot $5800 – $5900 dollar.

Echter, onze voorspelling zal ongeldig zijn als Bitcoin tot onder de $4700 dollar zakt. De munt zal dan terug kunnen zakken richting de $4300 dollar. Wij raden dan ook aan een stoploss te plaatsen rond de $4700 dollar.

 

Ethereum (ETH) prijsanalyse 16 april

De grootste altcoin noteerde de afgelopen week een flink verlies. De ETH prijs daalde van $180 dollar naar $161 dollar op vrijdag 12 april. Vanaf toen zien we ook Ethereum consolideren tussen de $160 en $167 dollar.

 
Ethereum prijsanalyse 16 april


Ethereum probeert opnieuw door het weerstandsniveau van $167 dollar te doorbreken. Als dit lukt zou dat een teken van sterkte zijn. De munt zal dan volgens verschillende analisten kunnen stijgen tot $188 dollar en later zelfs tot $250 dollar.

Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als ETH niet tot boven de $167 dollar kan stijgen. De prijs zou dan terug kunnen zakken tot $150 dollar. Vooralsnog zitten we in een consolidatie fase. Wij verwachten dat Ethereum de komende dagen een beslissende stap zal zetten.

 

Ripple (XRP) prijsanalyse 16 april

Ook de XRP koers afgelopen week teruggevallen. Op 10 april kwam de munt tot een hoogtepunt van $0,359 dollar. Echter, hierna is de munt snel teruggevallen. Ripple heeft een belangrijke ondersteuning gevonden rond de $0,31 dollar grens.

 
Ripple prijsanalyse 16 april


Als Ripple vanaf dit ondersteuningsniveau tot boven de dalende trendlijn weet te bouncen zou dat een teken van sterkte zijn. De XRP koers zou dan kunnen stijgen tot $0,378 dollar. Dit zou betekenen dat de dalende trendlijn eindelijk is doorbroken.

Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als Ripple onder het ondersteuningsniveau van $0,31 dollar zakt. De XRP koers zou dan terug kunnen zakken tot $0,28 dollar. Ook Ripple zal volgens ons spoedig een beslissende stap gaan zetten.

 

Litecoin (LTC) prijsanalyse 16 april

Litecoin viel de afgelopen week terug van $90 dollar naar $78 dollar. Toch is er een positief teken te vinden. De munt heeft namelijk niet de opwaartse trendlijn doorbroken.

 
Litecoin prijsanalyse 16 april


Echter, Litecoin (LTC) loopt tegen een probleem aan en dat is de uitverkoop op hoge niveaus. Als de LTC prijs daarom niet door de $91 dollar weerstand heen weten te breken zal de koers waarschijnlijk terugzakken tot $62 dollar.

Aan de andere kant zal het een heel goed teken zijn als LTC tot boven de $91 dollar weerstand weet te stijgen. Een koersstijging tot $160 en later zelfs tot $180 dollar zou dan mogelijk zijn.

 

Bitcoin Cash (BCH) prijsanalyse 16 april

Bitcoin Cash is sterk hersteld na de crash van 11 april. Daarbij kreeg de munt een extra boost doordat zijn tegenhanger Bitcoin SV (BSV) werd gedelist door Binance en andere exchanges. Dit heeft ervoor gezorgd dat de munt bijna een maandelijks hoogtepunt heeft bereikt.

 
Bitcoin cash prijsanalyse 16 april


We verwachten dat er een flinke weerstand ligt rond de $336 dollar. Echter, als deze doorbroken wordt kan BCH door stijgen tot $363 dollar. Als deze grens ook doorbroken wordt lijkt de weg vrij te zijn naar $450 dollar.

Aan de andere kant bestaat er een kans dat BCH kracht verliest. Een koersdaling tot onder de $265 dollar zal een teken van zwakte zijn. De munt zal dan terug kunnen zakken tot een belangrijk ondersteuningsniveau van $239 dollar.

 

Let op. Dit is geen financieel advies. De meningen die worden weergegeven in dit bericht zijn slechts de visie van de auteur. Elke investering brengt risico met zich mee dus doe altijd gedegen eigen onderzoek.