Bitcoin,

Bitcoin Crash aanstaande? analist waarschuwt: BTC is niet bullish

Bitcoin is gestegen tot boven de $5000 dollar en lijkt nu te consolideren rond deze prijs. Echter, volgens een analist zit er een flinke correcntie aan te komen. Waarom? Lees verder.


ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin (BTC) zou wel eens flink kunnen crashen

In de afgelopen drie dagen is de Bitcoin prijs met zo’n 2,5 procent gestegen. In de afgelopen 24 uur zien we een koersstijging van 1.5 procent. Dit komt na een flinke crash waarin BTC bijna 10 procent van haar waarde verloor.

Veel optimisten beschouwen de crash van 10 procent als de laatste shakeout voor een bull run. Echter, één analist vertelt dat Bitcoin investeerders meer verlies zullen lijden. Hij vertelt dat belangrijke indicatoren bearish zijn en dat de markt opnieuw ineen kan zakken.

De analist, met de interessante bijnaam “Magic Poop Cannon” vertelt dat ondanks de rally die de Bitcoin koers voorbij de $4200 grens stuwde belangrijke indicatoren rood kleuren. Volgens hem slaagde BTC er niet in om langs een grote uptrend kanaal te breken. Dit zou volgens hem kunnen zorgen voor een massale Bitcoin uitverkoop. Hierdoor zou BTC terug kunnen vallen tot $4300 dollar.

 

Het is te vroeg om bullish te zijn

Deze uitspraak, een daling van 17%, klinkt al vrij negatief, maar volgens de analist kan Bitcoin zelfs nog verder naar onder zakken. Magic vertelt dat verschillende technische indicatoren zoals de Movig Average Convergence Divergence (MACD) er zeer bearish uitziet. Dit zou kunnen betekenen dat er een enorme crash aan zit te komen.

Ook als dit doem scenario niet uitkomt, zou men er rekening mee moeten houden dat de weg niet helemaal vrij is voor een bullrun. Het is te vroeg om bullish te zijn.


Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging