Bitcoin

Bitcoin stijgt in lijn met aandelen na een duik onder $9.000

De positieve correlatie van Bitcoin met de aandelenkoersen zet zich vandaag voort. De Bitcoin prijs stijgt namelijk mee met de traditionele aandelenmarkt.


Bitcoin stijgt mee met de aandelenmarkt

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $9.210. Dat betekent dat de koers ongeveer 2,20% hoger ligt dan de dag ervoor.

Ondertussen stijgen ook de belangrijkste Europese aandelenmarkten elk met ten minste 1,5%. Eerder zagen we ook al dat de Chinese aandelenmarkt met bijna 4 procent is gestegen.

Aandelen knipperen dus groen ondanks een zorgwekkende toename van besmettingsgevallen van het coronavirus in de VS en andere delen van de wereld. Volgens CNBC juichen investeerders de voortgang van potentiële geneesmiddelen toe. Vrijdag heeft de Europese Commissie voorwaardelijke goedkeuring verleend aan het in de VS gevestigde Gilead’s antivirale geneesmiddel ‘remedivir’ voor gebruik in de Europese Unie. 


Aandelen redden de Bitcoin prijs

De Bitcoin koers daalde op zondag onder de psychologische steun van 9.000 dollar. Bovendien waren momentum indicatoren zoals on-balance volume (OBV) een teken van zwakte, zoals opgemerkt door de populaire handelaar NebraskanGooner. Het leek er zondag dan ook op dat de Bitcoin koers klaar was om verder te dalen deze week.

De verkoopdruk liep echter vast op de 8.900 dollar, toen de Amerikaanse aandelen futures stegen en de Bitcoin prijs een snelle beweging boven de 9.000 dollar maakte. Dit heeft BTC gered omdat we er bijna zeker van kunnen zijn dat de verkoopdruk hoger zou zijn geweest als de prijs een lange tijd onder de $9.000 zou blijven. De stijging van de aandelen lijkt dus de dag te hebben gered voor de Bitcoin investeerders. 


Problemen voor de boeg?

De positieve correlatie van Bitcoin met de aandelenmarkt maakt het kwetsbaar voor een crash op de traditionele markten. Analisten voorspellen namelijk dat de aandelenmarkt binnenkort onder druk kan komen te staan als de Amerikaanse centrale bank er niet in slaagt de aandelenmarkten te sussen met extra stimulansen. 

Als de extra stimulans niet komt, kan dit de situatie op de aandelenmarkt verslechteren en uiteindelijk een problematischer signaal worden.


Bitcoin wacht op instructies

De Bitcoin koers is de afgelopen negen dagen enorm stabiel. De munt lijkt vast te zitten in een bereik tussen de 9.300 en 8.830 dollar. Het handelsbereik vernauwde vorige week tot 395 dollar. Dat is het kleinste wekelijkse handelsbereik sinds de laatste week van maart 2019.

Een langdurige consolidatieperiode eindigt vaak met een grote prijsbeweging naar beide kanten. Zo steeg de cryptocurrency in de begin april 2019 met 26%, na een consolidatie met een lage volatiliteit in de afgelopen vijf weken. 

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins