Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bitcoin stijgt na uitspraken Federal Reserve en goed nieuws Evergrande

De Bitcoin prijs maakt vandaag een sterke comeback. De stijging werd in gang gezet nadat Evergrande een deal sloot om zijn schulden af te betalen en de Federal Reserve aankondigde het huidige monetaire beleid voort te zetten.


Cryptomarkt herstelt nu grootste zorgen Evergrande weggenomen zijn en de Fed geld blijft printen

De cryptomarkt toont eindelijk een sterk teken van herstel, nadat er begin deze week een grote correctie plaatsvond. De Bitcoin koers daalde met meer dan 10 procent en bereikte afgelopen dinsdag zelfs een dieptepunt van $39.700. De correctie werd grotendeels veroorzaakt door de onrust op de wereldwijde aandelenmarkt. Investeerders maakte zich duidelijk zorgen over het mogelijke faillissement van het Chinese vastgoedbedrijf Evergrande. Veel investeerders vreesden dat de mogelijke wanbetaling zou kunnen leiden tot een wereldwijde daling van de financiële markten.

De grootste zorgen werden vandaag echter weggenomen nadat het vastgoedbedrijf in staat was om tot een overeenkomst te komen met obligatiehouders en te voorkomen dat het zijn verplichtingen niet nakwam. Dit heeft ook de cryptomarkt weer op gang weten te brengen. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin prijs rond de $44.250, wat betekent dat de koers met meer dan 4 procent is gestegen.

Bitcoin 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Naast het afgewende Evergrande debacle hebben ook de uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve de markt veel goeds gedaan. Jerome Powell vertelde namelijk dat de centrale bank van plan is haar huidige niveau van maandelijkse obligatieaankopen voort te zetten.


Enorme groei in de altcoin markt

Het goede nieuws op de aandelenmarkt en de sterk reagerende Bitcoin prijs heeft de altcoin markt flink laten stijgen. Bijna alle crypto’s zijn met meer dan 5% gestegen, met uitzondering van de stablecoins. De grootste winnaars van vandaag zijn Arweave (+28%), Terra (+22%), Cosmos (+24%) en Avalanche (+22%).

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85