Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin zakt even tot onder $40K, wat kunnen we verwachten?

De cryptomarkt heeft het nog altijd zwaar te verduren. De Bitcoin koers is gisteren, rond middernacht, zelfs even tot onder de psychologische $40.000 grens gezakt.


Bitcoin prijs zakt even tot onder de $40K

De Bitcoin prijs zakte gisteravond dus eventjes tot onder het cruciale ondersteuningsniveau van $40.000. De koers bereikte een dieptepunt van ongeveer $39.657 maar begon toen plotseling weer te stijgen. In de loop van de nacht en ochtend heeft het herstel zich doorgezet waardoor de BTC prijs nu weer rond de $42.270 ligt. De vraag die handelaren zich nu dan ook stellen is of we de bodem achter de rug hebben, of dat we nog een trip naar onder gaan maken.

Het zou een goed teken zijn als Bitcoin vandaag boven de $42.000 weet te blijven. Als dat lukt ligt het volgende interessante punt rond de $44.000. Aan de andere kant zou het een teken van zwakte zijn als BTC vandaag niet boven het $42k niveau weet te sluiten. De kans is dan groot dat we opnieuw de $40.000 ondersteuning gaan testen.

Bitcoin 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Wat heeft de crypto crash veroorzaakt?

De crypto-crash houdt deels verband met zorgen over een wereldwijde aandelen crash vanwege een enorm Chinees bedrijf genaamd Evergrande. De in Shenzhen gevestigde vastgoedgigant heeft namelijk enorme schulden ($305 miljard).

Sommigen zijn bang dat de op een na grootste projectontwikkelaar van China niet in staat zal zijn om de schulden terug te betalen. Dat zou een flinke klap kunnen zijn voor de Chinese economie, maar ook voor wereldwijde aandelenmarkt.

Regelgevers hebben namelijk gewaarschuwd dat het financiële systeem van het land in de problemen kan komen als Evergrande geen oplossing vindt. De hele aandelenmarkt zou hier problemen van kunnen gaan ondervinden. Dit omdat er tal van internationale vermogensbeheerders en banken zijn die hebben geïnvesteerd in Evergrande.

De S&P 500, de Nasdaq, de AEX en eigenlijk alle wereldwijde aandelenmarkten kregen daarom gisteren een klap vanwege de onzekerheid. Dat de cryptomarkt het nog veel zwaarder te verduren kregen is niet zo gek. Beleggers hebben namelijk de neiging om risicovolle activa te verkopen wanneer er wereldwijde economische onzekerheid is.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten