Bitcoin

Crypto prijzen crashen te midden van angst op de aandelenmarkt

Bijna alle crypto prijzen zijn vandaag met meer dan 10 procent gecrasht en niet alleen de cryptomarkt wordt hard geraakt. Er heerst namelijk heel veel angst op de traditionele aandelenmarkt vanwege de enorme schulden van de Chinese vastgoedgigant Evergrande.


De cryptomarkt verliest 10% van zijn waarde

In de afgelopen 24 uur is de Bitcoin prijs met meer dan 9% gedaald tot een prijs van $42.500. De president van El Salvador heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om extra Bitcoins te kopen, maar dat nieuws heeft de koers vooralsnog geen goed gedaan. Ook andere cryptomunten hebben het vandaag zwaar. Zo is de Ethereum koers in 1 dag tijd met bijna 10 procent gedaald en Ripple heeft zelfs meer dan 14% van zijn waarde verloren.

BTC 1-uur grafiek – Bron: Tradingview

Zoals we hierboven al schreven is het dit keer echter niet alleen de cryptomarkt die problemen heeft. De wereldwijde aandelenmarkt vertoont vandaag namelijk ook een flinke dip.


De enorme schulden van Evergrande schudden de aandelenmarkt op

Zo daalde de S&P 500 gisteren met bijna 1%. De AEX index staat vandaag zelfs al met bijna 2 procent in het rood. Volgens Yahoo Finance kwam daarmee een einde aan de op drie na langste positieve reeks sinds minstens 1928.

Een recent gepubliceerd rapport van de Universiteit van Michigan toonde ook aan dat het consumentenvertrouwen in de aandelenmarkt aan het afnemen is, een trend die ook van invloed zou kunnen zijn op de cryptomarkt zelf.

De neergang van de wereldmarkt lijkt ook te zijn aangewakkerd door angst voor het Chinese Evergrande, een vastgoedgigant die verwikkeld is in een schuldencrisis die de groeivooruitzichten van China zou kunnen ondermijnen.

Evergrande verkeert al een lange tijd in grote financiële problemen. Het bedrijf heeft meer dan €200 miljard aan schulden. Ook heeft het bedrijf gemeld dat het de schuldeisers geen rente meer kan betalen. Evergrande is zelfs zo wanhopig dat het nu vastgoed aanbiedt aan de schuldeisers om zijn schulden terug te betalen.

Als Evergrande faalt, zijn de economische gevolgen voor China zeer ernstig. Het is dan ook niet zo gek dat het de hele wereldmarkt opschudt vandaag.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins