Amerika, verenigde staten
Bitcoin

Bitcoin stijgt na verklaring van Yellen die angst voor strenge Amerikaanse regels wegneemt

De Bitcoin prijs is vandaag met meer dan 8 procent gestegen. Deze prijsstijging werd veroorzaakt doordat er een voortijdig gepubliceerde verklaring vrij werd gegeven van het Amerikaanse ministerie van Financiën. Deze verklaring was positief voor de cryptowereld en nam de marktzorgen weg over een strenge aanscherping van de Amerikaanse regels rondom crypto valuta’s.


Cryptomarkt haalt opgelucht adem

In een verklaring die kort op de website verscheen voordat deze werd verwijderd, zei de minister van Financiën Janet Yellen dat, een nog uit te voeren bevel over virtuele valuta van president Joe Biden, oproept tot een gecoördineerde en alomvattende benadering van het digitale activabeleid dat verantwoorde innovatie ondersteunen. Nieuws website CoinDesk had een gearchiveerde versie van de release. Het —Amerikaanse ministerie van Financiën heeft buiten nog niet gereageerd op de verklaring.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Een langverwacht bevel

Biden zal naar verwachting deze week een uitvoerend bevel ondertekenen waarin het ministerie van Justitie, de Treasury en andere instanties de juridische en economische gevolgen moeten bestuderen van het creëren van een digitale valuta van de Amerikaanse centrale bank (de digitale dollar), zei een bron die bekend is met de zaak maandag.

Het Witte Huis zei vorig jaar dat het een overweegt zeer uitgebreid toezicht te houden op de cryptomarkt. Dit om de groeiende dreiging van ransomware en andere cybercriminaliteit aan te pakken.

De verklaring die nu naar buiten is gekomen lijkt erop te wijzen dat Amerikaanse autoriteiten tot nu toe geen snelle, grote regelgevende maatregelen zullen nemen, en waarschijnlijk in de loop van de tijd een meer gecoördineerde aanpak zullen volgen. Dat is zeer goed nieuws voor de cryptomarkt.

BTC grafiek 1 uur per candle – Bron: Tradingview

De crypto koersen hebben direct positief gereageerd op het nieuws. Zo is de Bitcoin prijs in de afgelopen 24 uur met meer dan 7,5% gestegen, terwijl Ethereum een winst boekt van meer dan 5 procent.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins