Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Uitvoerend bevel van Biden voor crypto deze week verwacht

Functionarissen zijn bezorgd over het gebruik van crypto valuta door Rusland om de impact van bepaalde sancties te omzeilen. President Biden wil deze bezorgdheid weghalen door de cryptowereld te reguleren.


Bezorgdheid over crypto gebruik in Rusland

President Joe Biden ondertekent deze week een uitvoerend bevel over crypto valuta. Dit is de eerste stap in de richting van het reguleren van digitale munten.

De stap komt op het moment dat overheidsfunctionarissen hun bezorgdheid hebben geuit over het gebruik van crypto valuta door Rusland. De Russen willen de impact van de sancties als reactie op de aanval op Oekraïne omzeilen. Door de sancties is de roebel naar een historisch dieptepunt gedaald en is de aandelenmarkt van het land gesloten.

Twee personen die bekend zijn met het proces zeiden dat het uitvoerend bevel naar verwachting deze week wordt uitgevaardigd. Het bevel was al lang voor de oorlog in de maak. Beide personen spraken op voorwaarde van anonimiteit.

Het bevel zal beschrijven wat overheidsinstanties, waaronder het ministerie van Financiën, moeten doen om beleid en regelgeving met betrekking tot digitale munten te ontwikkelen. Verwacht wordt dat het een verzoek zal bevatten aan het ministerie van Buitenlandse Zaken om ervoor te zorgen dat de Amerikaanse crypto wetten in overeenstemming zijn met die van Amerikaanse bondgenoten. Het beval gaat de Financial Stability Oversight Council, die de stabiliteit van het Amerikaanse financiële systeem bewaakt, vragen om illegale financiële belangen te bestuderen.

Daarnaast zal de order de mogelijkheid van een nieuwe digitale valuta van de centrale bank onderzoeken. De Federal Reserve heeft in januari een document over dit onderwerp uitgegeven waarin de risico’s en voordelen van een door de VS gesteunde digitale valuta worden onderzocht.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Crypto en de Amerikaanse economie

Crypto zal de komende jaren deel blijven uitmaken van de Amerikaanse economie. De plannen van het Witte Huis om verder te gaan met het uitvoerend bevel werden voor het eerst gemeld door Bloomberg News.

Hoewel Amerikaanse functionarissen het belang van crypto voor Rusland om sancties te omzeilen hebben gebagatelliseerd, blijft het een punt van zorg.

“We blijven kijken hoe de sancties werken. We zullen ze evalueren en kijken of er tekortkomingen zijn. Vervolgens zullen we kijken of we de mogelijkheid hebben om deze aan te pakken. Ik hoor vaak dat crypto genoemd wordt en dat dit iets is om in de gaten te houden”.

Aldus de minister van Financiën Janet Yellen.

Een hoge overheidsfunctionaris die sprak op voorwaarde van anonimiteit, zei dat het nationale veiligheidsteam van de president al op zoek is naar het gebruik en de oprichting van dekmantelbedrijven en alternatieve financiële instellingen die Moskou zou kunnen gebruiken om sancties te omzeilen.

Crypto is een van de vele industrieën waar de Biden regering zich willen versterken. De regering probeert ervoor te zorgen dat sancties tegen Rusland een maximale impact hebben. De functionaris zei dat eerdere ervaringen in Iran en Venezuela met het ontduiken van sancties de regering voorzien van kennis. In de komende dagen en weken zullen er naar verwachting ook nieuwe exportcontroles en nieuwe sancties komen om Russische pogingen tot sanctieontduiking tegen te gaan.

Maandag heeft het Financial Crimes Enforcement Network van Treasury een waarschuwing gegeven waarin financiële instellingen worden geadviseerd “waakzaam” te zijn tegen pogingen van Russische instanties om sancties te omzeilen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten