Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Amerika monitort crypto gebruik van Rusland nauwlettend

De Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, vertelt dat de crypto valuta sector geen sector is die Rusland kan gebruiken om sancties te omzeilen.


Bezorgdheid over crypto gebruik door Rusland

De minister van Financiën heeft gereageerd op een brief van vier senaatsdemocraten. In deze brief werden zorgen geuit over het mogelijke gebruik van cryptocurrencies door Rusland om sancties te vermijden. Janet Yellen heeft gezegd dat de VS dit zorgvuldig monitort.

“We zullen blijven kijken naar hoe de sancties werken en evalueren of er tekortkomingen zijn. We hebben de mogelijkheid om ze aan te pakken”

Yellen maakt zich niet al te veel zorgen:

“Ik hoor dat crypto vaak genoemd wordt, en dat het iets is om in de gaten te houden. Het is niet zo dat dit een sector is waar je volledig alles kunt ontwijken.”

In hun brief aan Yellen verklaarden de Democraten van de Senaat, waaronder Elizabeth Warren, Mark Warner, Jack Reed en voorzitter van de Bankcommissie Sherrod Brown het volgende:

“Sterke handhaving van de naleving van sancties in de crypto valuta industrie is van cruciaal belang. Digitale munten, waarmee entiteiten de traditionele financiële systeem kunnen vervangen, kunnen in toenemende mate worden gebruikt als een instrument voor het ontduiken van sancties.”

De brief ging verder met de vraag of het Office of Foreign Asset Controls van het ministerie van Financiën zou samenwerken met financiële instellingen en andere landen om ervoor te zorgen dat crypto niet op deze manier gebruikt wordt.


Sancties tegen crypto gebruik

Exchanges, custodians en andere crypto bedrijven en -personen die in de VS actief zijn, zijn al verplicht tot sancties die zijn opgelegd door de federale overheid.

Veel grote exchanges hebben bevestigd dat ze de sancties tegen Rusland naleven. Echter hebben ze een verzoek van de Oekraïense minister van Digitale Transformatie, Mykhailo Fedorov, om adressen van Russische gebruikers te blokkeren afgewezen.

Een woordvoerder van Binance zei dat de exchange de nodige stappen ondernam om ervoor te zorgen dat ze in actie komen tegen degenen die sancties tegen hen hebben opgelegd. Daarbij zorgen ze ervoor dat de impact voor onschuldige gebruikers wordt geminimaliseerd. De woordvoerder voegde eraan toe:

“Als de internationale gemeenschap die sancties verder uitbreidt, zullen we die ook agressief toepassen.”

Coinbase vertelde dat het een aantal acties ondernam om te zorgen voor naleving van de nieuwste sancties. Waaronder het regelmatig screenen van sanctielijsten en het blokkeren van transacties naar verboden adressen die door OFAC en anderen zijn geïdentificeerd.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Gemakkelijk sancties omzeilen

In een reeks aan tweets op dinsdag betwistte Jake Chervinsky, hoofd van de Blockchain Association, het argument dat Rusland gemakkelijk sancties zou kunnen omzeilen met behulp van Bitcoin en andere crypto munten. Chervinsky schreef:

“Amerikaanse cryptobedrijven bieden een verscheidenheid aan diensten aan. Rusland mag ze niet meer gebruiken. Dat is de sanctie, net als met alle Amerikaanse goederen en diensten. Ruslands vermogen om de onderliggende technologie te gebruiken, zorgt er niet voor dat ze de sancties ontwijken.”

Hij voerde ook aan dat de cryptomarkten te klein zijn en openbare blockchains te transparant om effectief te zijn voor Rusland om sancties te omzeilen.

“Bezorgdheid over het gebruik van crypto om sancties te ontduiken zijn totaal ongegrond.”

Aldus Chervinsky.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten