Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Vice-premier van Oekraïne vraagt Crypto exchanges om Russische klanten te weren

Oekraïne heeft grote crypto exchanges verzocht om adressen die verband houden met Rusland en Wit-Rusland te blokkeren. Dit omdat de speculaties groeien dat Moskou deze platforms zou kunnen gebruiken om economische sancties te ondermijnen. Het verzoek werd echter bekritiseerd door de cryptogemeenschap.


“Sluit Rusland af van wereldwijde crypto exchanges”

De vice-premier en minister van Digitale Transformatie van Oekraïne, genaamd Mykhailo Fedorov, deed het verzoek gisteren op Twitter. Dit was kort nadat de Verenigde Staten en hun bondgenoten verschillende Russische banken blokkeerden van het SWIFT-transactiesysteem.

“Ik vraag alle grote crypto exchanges om adressen van Russische gebruikers te blokkeren. Het is cruciaal om niet alleen de adressen van Russische en Wit-Russische politici te bevriezen, maar ook om gewone gebruikers te saboteren,” zei Fedorov.

De opmerkingen van Fedorov komen voort uit toenemende bezorgdheid dat Rusland crypto zou kunnen gebruiken om internationale handel te financieren. Het land is een van de grootste crypto-houders ter wereld en vertegenwoordigt ongeveer 12% van de totale marktkapitalisatie.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De crypto-community is tegen het weren van Russische gebruikers

Het verzoek van Fedorov kreeg veel weerstand van de crypto community, waarbij velen beweerden dat de stap in strijd zou zijn met het gedecentraliseerde, niet-gepolitiseerde karakter van crypto.

Ook de CEO van crypto exchange Kraken, Jesse Powell, zei dat hij, hoewel hij het sentiment respecteerde, Russische gebruikers niet zou blokkeren, gezien de Russische invasie van Oekraïne.

Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, heeft vertelt dat het maatregelen onderneemt tegen de entiteiten die door het Westen op de zwarte lijst staan, terwijl het de impact voor onschuldige gebruikers minimaliseert, meldt de Wall Street Journal.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten