Bitcoin

Bitcoin stijgt – Trump wil hogere stimulus dan democraten

Bitcoin stijgt waarschijnlijk door de aanhoudende stimuleringsbesprekingen in Amerika. Wat opvalt is dat Trump een hogere stimulus wilt dan Pelosi.


President Trump wil grotere stimulus deal

Rapporten geven aan dat president Trump wil dat politici overeenstemming bereiken over een stimuleringsovereenkomst die groter is dan Pelosi heeft aangedrongen. Analisten denken dat dit positief werkt voor de waarde van de Bitcoin. Dit omdat BTC een perfecte afdekking is tegen inflatie.

Bitcoin is erin geslaagd om te herstellen na de daling eind vorige week. Deze daling was het gevolg van nieuws over bevriezing van opnames door crypto exchange OKEx. De schaarste van de Bitcoin zal opnieuw worden benadrukt terwijl politici in de VS streven naar een nieuwe stimulus overeenkomst. Dit zal cruciaal zijn voor het herstel. Bloomberg schreef eerder deze week het volgende:

“Treasury Secretary Steven Mnuchin zei donderdag tegen House Speaker Nancy Pelosi dat president Donald Trump persoonlijk zou lobbyen om onwillige Senaatsrepublikeinen achter elke stimuleringsovereenkomst die ze bereiken te betrekken. Trump zei dat hij bereid is verder te gaan dan het bod van $1,8 biljoen voor een virusbestrijdingsplan dat al door de regering is aangeboden. Senaatsleider Mitch McConnell wees dat echter af en zei dat de wetgevers van de GOP niet akkoord gaan.”

Velen denken dat deze voortdurende discussies voor meer en meer stimuleringsmaatregelen zullen zorgen dat de BTC koers stijgt.


Macrotrends laten Bitcoin prijs stijgen

Analisten denken dat macrotrends de munt de komende jaren aanzienlijk hoger zullen drijven. Vinny Lingham, CEO van Civic, gaf onlangs commentaar op de kwestie:

“Ik ben sinds 2016 niet zo optimistisch geweest over #Bitcoin. Macro-evenementen zorgen ervoor dat we weer een bull run krijgen. BTC zou in de komende 12 maanden 3-5X zoveel waard kunnen worden. Als het echter meer dan 5X stijgt, belanden we terug in de bubbelzone. De belangrijkste indicator is de dominantie van BTC, als deze tijdens de run onder de 35% zakt, brengt dit risico met zich mee.”

De meeste analisten in de sector zien aanhoudende monetaire stimuleringsmaatregelen en verlaging van fiat als cruciale drijfveren voor de groei van BTC in de komende jaren.

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85