Newsbit

bitcoin dood

Let op: Bitcoin nadert belangrijke $12.000 grens

bitcoin dood

De Bitcoin prijs nadert weer de belangrijke $12.000 grens. Is dit het signaal dat er een nieuwe bull-cyclus aan zit te komen?


De aandacht verschuift naar Bitcoin

Bitcoin maakt vandaag een mooie prijsstijging mee. De koersstijging heeft ervoor gezorgd dat BTC vandaag haar cruciale weerstandsgebied van $11.900 – $12.500 heeft bereikt.

De opwaartse beweging van de koers ging gepaard met een dalende US Dollar Currency Index. Wat verder opvalt is dat altcoins de prijsstijging van BTC niet kunnen volgen. Het lijkt erop dat de aandacht naar de Bitcoin is verschoven nu de munt de belangrijke weerstandszone opnieuw test.


Een cruciaal niveau

De wekelijkse Bitcoin grafiek laat het belang zien van het weerstandsgebied van $11.900 en $12.500 die we vandaag genaderd zijn. Als dit niveau gebroken wordt zal er waarschijnlijk een flinke prijsstijging volgen tot richting de $16.000.

Bitcoin nadert weerstand – Bron: Tradingview

De doorbraak zou ook het begin betekenen van een nieuwe bull cyclus. Dit betekent echter niet dat het weerstandsniveau zomaar doorbroken wordt. Al tijden lang houdt dit gebied stand dus er is veel kracht nodig om het eindelijk te breken. De zwakte van de Amerikaanse dollar zou BTC van deze kracht kunnen voorzien.

De Amerikaanse dollar vertoont namelijk zwakte sinds de enorme crash in maart 2020, waardoor de prijzen van goud, zilver en Bitcoin sterk zijn gestegen.


Dollar index blijft dalen

De dollar index blijkt steeds meer een handige indicator om de kracht van safe-haven assets als goud en Bitcoin te beoordelen. Wanneer de kracht van de dollar afneemt stijgen de prijzen van goud en Bitcoin.

Een van de belangrijkste argumenten voor de verzwakking van de dollar index is de kwantitatieve versoepeling die wordt geboden door de Federal Reserve. Wanneer de centrale bank extra geld bijdrukt wordt de dollar zwakker.

Al met al lijkt BTC er goed voor te staan. De dalende dollar koers in combinatie met de zwakte van altcoins zorgen voor een positief sentiment rondom de Bitcoin. Gaat de grootste cryptomunt nu eindelijk de $12.000 weerstand doorbreken?

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top