Bitcoin ‘Suckers’ hebben het mis over de status van safe haven

Groot tegenstander van Bitcoin, Peter Schiff, heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om Bitcoin investeerders te minachten na de verliezen van crypto valuta deze week. In een reeks tweets vanaf 25 februari beweerde Schiff dat Bitcoins volatiliteit de valuta minder waard maakt dan de kostbare metalen.


Bitcoin als safe haven is pure onzin

De verhouding tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar heeft sinds het afgelopen weekend een aanzienlijk hoge verkoopdruk. Mede hierdoor verloor het de afgelopen drie dagen bijna $1.000 (circa €920).

“Bitcoin voorstanders beweren dat Bitcoin heeft bewezen superieur te zijn aan goud. Bitcoin kan gezien worden als als een safe haven en als waarde opslag. Echter blijk dit onzin te zijn zegt hij.

Hoewel Schiff in feite ook één van de personen is die Bitcoin bezitten, is zijn interactie ontsierd door een gebrek aan begrip van hoe crypto wallets werken. Schiff heeft onlangs de wallet provider Blockchain uitgescholden nadat het hem niet lukte om zijn eigen wallet te ontgrendelen. Hij gaf uiteindelijk toe dat hij zijn pin had verward met zijn wachtwoord.

Niettemin blijft Schiff ervan overtuigd dat goud een superieure investering is en dat Bitcoin verre van zijn digitale equivalent is.


Geen correlatie met goud

Zijn argument werd door Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, met wie Schiff vorig jaar over Bitcoin had gedebatteerd, gesteund.

Pompliano beschreef Bitcoin als een ‘niet-gecorreleerd aandeel’, dat nuttig is voor beleggers omdat het anders reageert op gebeurtenissen dan goud, aandelen en andere traditionele aandelen. Pompliano vatte het als volgt samen:

“Zolang het uw rijkdom bewaart of verhoogt, maakt de niet-correlatie het tot een safe haven asset.” Voor Schiff was dit echter niet overtuigend genoeg.

“Pompliano gaf op CNN toe dat Bitcoin geen safe haven asset is, maar een niet-gecorreleerd asset. Dit betekent dat ongeacht wat andere activa doen, Bitcoin net zo snel zal dalen als stijgen”,

“Dus de waarde van Bitcoin is dat niemand enig idee heeft wat de prijs zal doen. Wat is dat dan waard?”, aldus Peter Schiff.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken