Bitcoin

Peter Schiff vergiste zich, ‘Bitcoin mysterie’ is opgelost

Beroemde crypto-scepticus Peter Schiff heeft zijn “Bitcoin-mysterie” opgelost. Hij realiseerde zich dat hij de pincode van zijn Bitcoin wallet verwarde met het wachtwoord.


Schiff’s wallet

In een tweet op 22 januari legde Schiff uit dat hij de pin van zijn wallet kent, maar dat hij was uitgelogd nadat de app was bijgewerkt. Hij kon daarna geen toegang meer krijgen tot zijn fondsen. Hij gaf ook toe dat hij zijn seed phrase nooit had opgeschreven:

“Mijn #Bitcoin-mysterie is opgelost. Ik had mijn pincode aangezien voor mijn wachtwoord. Toen Blockchain hun app bijwerkte, werd ik uitgelogd. Ik [probeerde] in te loggen met mijn pincode, het enige ‘wachtwoord’ dat ik ooit had gekend of gebruikt. Ik heb ook nooit een kopie van mijn ‘recovery seeds’ gehad. Kan gebeuren, maar wel een dure fout.”

Velen in de cryptogemeenschap hebben Schiff bekritiseerd voor het maken van zijn ‘beginnersfout’. Toen Schiff aankondigde dat hij geen toegang meer had tot de fondsen, zei Binance CEO Changpeng Zhao: “Ik kan niet geloven dat ik dit ga zeggen, maar misschien is het beter om “je tot fiat te beperken”.

Een Twitter-gebruiker verklaarde vandaag dat Schiff “De laatste persoon moet zijn die mensen over Bitcoin waarschuwt. Hij heeft niet eens de tijd genomen om de meest basic dingen te leren!”. Schiff heeft zich verdedigd door te zeggen:

“De belangrijkste basiskennis over Bitcoin is dat het geen geld is. Het zal niet slagen als betaalmiddel of als waardeopslag. Wat dit voorval laat zien, is hoe gemakkelijk het is om je Bitcoin te verliezen als je niet weet hoe wallets werken.”

Schiff kondigde aan dat hij zijn Bitcoin op 19 januari verloor. In eerste instantie was hij ervan overtuigd dat zijn wallet corrupt was en dat dit de reden was waarom hij de toegang tot zijn fondsen verloor. Hij verklaarde: “Ik wist dat het bezitten van Bitcoin een slecht idee was, maar ik heb me nooit gerealiseerd dat het zo slecht is!”


Gebruikersvriendelijkheid is belangrijk voor adoptie

Het incident heeft de aandacht van de cryptocurrency-gemeenschap getrokken. De vraag is vooral hoe het gebrek aan gebruiksvriendelijkheid kan leiden tot verloren wachtwoorden en dus geen toegang tot fondsen.

Zhao’s oplossing is om je crypto-activa op een exchange te houden, in plaats van zelf de keys te hebben. Dat is voor de meeste mensen veiliger, volgens hem.

Medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, gaf ook commentaar op de kwestie. Hij zei dat ontwikkelaars “betere wallet technologie kunnen en moeten maken voor betere veiligheid.” Vervolgens stelde hij voor zich tot sociaal herstel te wenden als oplossing voor het probleem.

Het concept achter sociaal herstel is om vrienden, familie of zelfs bedrijven het recht te geven om de toegang tot een bepaald account te herstellen.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?