Newsbit

Bitcoin Blockchain

Bitcoin Traders verwachten een grote beweging

Bitcoin Blockchain

Bitcoin opende de week gisteren opnieuw net boven de $9.000 en ook vandaag zien we de koers nauwelijks bewegen. Historisch gezien komt er na een periode van relatieve stilte een grote koersbeweging. De vraag die iedereen zich nu stelt is dan ook: Wanneer keert de volatiliteit terug op de cryptomarkt?


De Bitcoin volatiliteit daalt

De Bitcoin prijs ligt op het moment van schrijven rond de $9.180. Afgezien van een kortstondige dip tot $8.900 verhandelt Bitcoin al meer dan vijf dagen niet boven de $9.300 of onder de $9.000.

Bitcoin volatiliteit neemt af – Bron: CoinMarketCap

Miners verplaatsen BTC naar exchanges

Opvallend is dat Bitcoin miners steeds meer van hun Bitcoin tokens naar exchanges verplaatsen nu de prijs stabiel is. We zien zelfs dat de instroom van miners naar exchanges het hoogste punt van dit jaar heeft bereikt. Dit kan mogelijk een bearish signaal zijn.

Bitcoin miners sturen tokens naar exchanges – Bron: Glassnode

Miners zijn geen handelaren die klaar zijn om te speculeren met hun waardevolle bezit. Om te zien dat miners steeds meer van hun tokens naar exchanges sturen is een slecht teken. Dit omdat er zo een enorme verkoopdruk kan ontstaan die de prijs omlaag duwt.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Er komt een grote beweging

De volatiliteit keldert omdat Bitcoin blijft handelen in een krappe prijsklasse. Volgens gegevens van Skew daalde de impliciete volatiliteit van ether-bitcoin tijdens het weekend naar een dieptepunt.

Met volatiliteit op historische dieptepunten vertelde CoinGecko-analist Daryl Lau dat hij “zeker niet verrast zou zijn om spoedig een grote beweging te zien”. De korte daling van zondag onder de $9.000 was misschien wel een voorteken. De dalende volumes op de exchanges en de voortdurende correlatie met de traditionele aandelenmarkt lijken een neerwaartse beweging te signaleren, zei hij.

Of de grote beweging die eraan zit te komen inderdaad naar beneden zal zijn is nog maar de vraag. Echter, dat er spoedig een grote prijsverschuiving aan zit te komen lijkt iedereen het over eens.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top