Bitcoin prijs daalt omdat miners meer tokens verkopen

Bitcoin miners zijn mogelijk weer begonnen met het verkopen van hun cryptomunten. Uit gegevens blijkt dat twee mining pools op één dag meer dan 7.000 BTC hebben verkocht.


Een record uitstroom

De cijfers van de monitoring bron CryptoQuant kwamen uit slechts een paar uur voordat de Bitcoin koers abrupt daalde tot $9.500.

De mining pools waar we het in dit geval over hebben zijn HaoBTC en Poolin. De laatstgenoemde heeft de op één na grootste dagelijkse uitstroom van Bitcoins ooit geregistreerd. De uitstroom van de twee in totaal was 7.153 BTC ($68,1 miljoen).

Hoewel de uitstroom niet 1 op 1 overeenkwam met een toename op exchanges, kunnen de munten als nog verkocht worden via alternatieve methoden. Dit komt namelijk veel voor in China.

De uitstroom aan BTC was eigenlijk al een tijdje aan het dalen sinds een piek in mei, als gevolg van de halving. In die tijd verkochten miners even meer dan ze verdienden. Het leek er even op dat miners hun BTC juist weer op gingen sparen, maar vandaag blijkt dat niet zo te zijn.

Twitter commentatoren merkten verder op dat de uitverkoop van miners gepaard ging met een neerwaartse prijsactie van Bitcoin in de afgelopen 24 uur. In die tijd verloor Bitcoin ongeveer 1,5%.

Bitcoin mining pool dagelijkse uitstroom grafiek. Bron: CryptoQuant

Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Gaat de Bitcoin toch niet stijgen?

Het verkoopgedrag staat in schril contrast met het optimisme van gisteren. Analisten hadden goede hoop dat er binnenkort een opwaartse trend zou kunnen beginnen. Deze was aangewakkerd door geruchten dat PayPal op het punt stond ondersteuning voor cryptocurrency te integreren. Bitcoin van meer dan $10.000 tot maar liefst $12.000 was de theorie.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken