Paypal zorgt voor optimisme voor Bitcoin om de $10.000 te passeren

Afgelopen maandag zagen we de Bitcoin prijs stijgen nadat het in het weekend een dieptepunt van $9.161 had bereikt. De koersstijging werd deels veroorzaakt omdat PayPal van plan lijkt te zijn om directe crypto-ver en aankopen aan te bieden.


PayPal betreedt de crypto wereld

Het grote betalingsbedrijf PayPal zou naar verluidt diensten gaan toevoegen waarmee gebruikers Bitcoin kunnen kopen, verkopen en bewaren. Bronnen vermeldde verder dat PayPal liquiditeit zoekt van meerdere crypto exchanges, waaronder BitStamp en Coinbase.

Het gerucht hielp de Bitcoin koers op korte termijn te laten stijgen. Top analisten zagen de potentiële betrokkenheid van PayPal in de Bitcoin wereld als een signaal van een groeiende algemene acceptatie. Het data bedrijf Messari zei het volgende:

“Het nieuws vergrote onmiddellijk de potentiële investeerders basis van crypto met een enorme omvang. PayPal heeft namelijk meer dan 300 miljoen gebruikers wereldwijd. Paul Tudor Jones zei in zijn brief van mei dat bullmarkten gebouwd zijn op een zich steeds verder uitbreidend van kopers.”


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Bitcoin prijsstijging

Traders gebruikten het PayPal verhaal om de Bitcoin prijs gisteravond te laten stijgen tot boven de $9.700. Vandaag zien we dat de koers iets is teruggezakt. 1 Bitcoin kost op het moment van schrijven ongeveer $9.630.

Echter, dit weerhield de analisten er niet van om een uitgebreide opwaartse beweging in de richting van de $10.000 voor te stellen. Een bekende analist zei dat de Bitcoin voldoende ruimte heeft om flink te stijgen.

Het enige probleem blijft de hoge verkoopdruk in het gebied van de $9.700 en $10.000. Bitcoin heeft zijn rally’s sinds 6 mei 2020 meer dan zeven keer afgewezen zien worden van deze weerstandszone. In sommige gevallen viel de prijs zelfs terug tot onder de $9.000.

Een crypto handelaar vertelt dat de huidige prijsstijging anders is dan de vorige. Hij zei dat hij zijn korte termijn oordeel van bearish naar bullish is veranderd. Daarnaast merkte hij op dat de Bitcoin prijs de komende sessies het $10.000 niveau zou overschrijden.

Toch is een terugval niet uitgesloten. Minder positieve analisten verwijzen naar de grote correlatie tussen Bitcoin en de traditionele aandelenmarkt. Wanneer de aandelenmarkt crasht is de kans groot de BTC mee naar onder getrokken wordt.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken