Ethereum, Litecoin,, Ripple

Bitcoin verliest dominantie aan Ethereum en Ripple

Nicholas Merten, een crypto-analist, deelde onlangs zijn mening over de crypto-valutamarkt. Merten gelooft dat een ommekeer ophanden is. Hij verwacht dat er kapitaal van Bitcoin naar grote altcoins gaat stromen.


Gloriedagen voor Altcoins naderen

Nicholas Merten, een crypto-analist die bekend is op YouTube, geeft altcoin-investeerders hoop. Verschillende belangrijke altcoins moeten nog steeds herstellen van de crypto-winter en de effecten hiervan. Bitcoin verloor in deze winter, samen met honderden altcoins, veel van zijn waarde. Sommige altcoins zijn zelfs vrijwel vergeten omdat hun waarde bijna tot nul is gedaald.

Daarnaast stelt Nicholas Merten dat de marktdominantie van Bitcoin al een tijdje aan het afnemen is. Ook hebben grote altcoins zoals Ethereum, XRP en Litecoin de laatste tijd wat meer aandacht gekregen. Hij analyseert:

“We begonnen de afgelopen weken een grote verschuiving te zien, namelijk de dominantie van Bitcoin die begint af te nemen. Dit begon begin september. Sindsdien maken mensen zich zorgen over het idee dat we misschien een trendverandering zien. Terwijl we eerst voor Bitcoin hogere dieptepunten en hogere hoogtepunten zagen, zien we nu het tegenovergestelde: lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten.”


ETH, XRP en LTC worden belangrijk

Ondanks de verliezen van ETH en XRP, van respectievelijk -47,92% en -50,14% ten opzichte van hun YTD-prijzen, denkt Nicholas Merten dat er een grote outflow van kapitaal van Bitcoin naar deze grote altcoins komt.

”ETH en XRP zijn de tweede en derde grootste crypto valuta’s. We zien deze twee valuta’s dominantie winnen en dat is niet gek, zo werkt het namelijk gewoon. Er is een outflow van grote cryptovaluta’s naar middelgrote en vervolgens naar kleine cryptovaluta’s.

Niet alleen XRP en ETH kunnen weleens flink gaan stijgen volgens Merten. Ook een prijsstijging van Litecoin lijkt niet uitgesloten te kunnen worden. De analist vertelt dat indicatoren van Litecoin er goed uit beginnen te zien: “De RSI komt hier bijna in het middenkanaal wat een bullish teken is.”