Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Bitcoin verliest koers van 17.000 dollar, onzekerheid heerst

Bitcoin is er niet in geslaagd om de koers van 17.000 dollar te handhaven. De druk van de beren bleek te groot voor de stieren, die daarmee deze grens verliezen. Opvallend is dat de volumes momenteel dalen op alle markten en investeerders momenteel even in een fase van onzekerheid zitten.

Wat gaat de Federal Reserve doen?

Op 14 december staat de volgende rentevergadering van de Federal Reserve op het programma. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank het tempo van de renteverhogingen wat verlaagt. Waar we het de vorige vergaderingen moesten doen met verhogingen van 0,75 procent, lijkt er nu een verhoging van 0,50 procent op het menu te staan.

Uiteindelijk is dat nog steeds een verhoging, waardoor we nog niet kunnen spreken van een volledige koerswijziging van de Federal Reserve. Die zal er pas komen als ze erin slagen om de inflatie naar 2 procent terug te brengen of als de economie begint te wankelen.

De kans op dat laatste lijkt momenteel groter dan het eerste. De inflatie is een stuk plakkeriger dan gehoopt en centrale banken over de hele wereld hebben moeite om dit monster onder controle te krijgen. Het lijkt erop dat de onzekerheid die dit met zich meebrengt nog altijd vat heeft op de Bitcoin koers.

Bitcoin onderuit

De afgelopen 24 uur verloor Bitcoin 1,37 procent van zijn koerswaarde. Daarmee handelt de grootste munt van de markt nu op 16.774 dollar per stuk. Ethereum deed het nog iets minder met een daling van 2,64 procent. Daarmee handelt het project van Vitalik Buterin op een koers van 1.227 dollar.

Bitcoin koers daalt
BTC koers 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Het is nog maar de vraag of we dit jaar weer te maken krijgen met de zogenaamde kerstmis-rally. In de meeste jaren schieten de koersen in de laatste week van het jaar flink omhoog. Het is echter de vraag of dat met alle onzekerheid van dit jaar ook het geval is.

Een wereldwijde recessie dreigt en dat is normaal gesproken niet het juiste fundament voor een rally. Wat dat betreft kan het jammer genoeg weleens een hele rode decembermaand worden voor de markten.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85