Bitcoin

Bitcoin vestigt 3 nieuwe enorme records in 2019

Bitcoin was eigenlijk allesbehalve bearish in 2019. Nieuwe gegevens tonen aan dat de technische kant van de Bitcoin hoogtes heeft bereikt die we nog nooit eerder hebben gezien.


Aantal transacties

Onlangs is er onderzoek gedaan naar Bitcoin. Hierbij is gekeken naar verschillende aspecten. Namelijk het aantal transacties van Bitcoin, de transactievolume in Amerikaanse Dollar en de hash-ratio. Het onderzoek bevestigt dat de grootste crypto valuta dit jaar veel positieve mijlpalen heeft behaald.

In de afgelopen twaalf maanden bereikte alle 3 de factoren een nieuwe record. Hierdoor worden eerdere prestaties van voorgaande jaren overschaduwd, ook de resultaten van de bull run van 2017. De waarde van BTC is meer dan 100% gestegen sinds de dieptepunten van vorig jaar.

Het Bitcoin netwerk heeft in 2019 meer transacties verwerkt dan in elk ander jaar. Gegevens van TradeBlock toonden aan dat mei 2019 de drukste maand ooit was voor Bitcoin. Er waren die maand namelijk bijna 12 miljoen transacties. December 2017 staat nu op de tweede plaats, met iets meer dan 11 miljoen transacties.


Bitcoin Transactievolume

Vanwege het feit dat er meer transacties zijn gekomen, is de totale transactiewaarde ook gestegen. In termen van Amerikaanse Dollar merkt Blockchain op dat het Bitcoin netwerk dit jaar meer waarde heeft verplaatst dan ooit tevoren. Dit kende een piek van meer dan 4 miljard dollar op één dag in eind juli.


Hash-rate bereikt nieuwe hoogtes

De hash-rate van Bitcoin blijft het hele jaar door al nieuwe hoogtes bereiken. De Hash-rate is een indicator voor het aantal rekenkracht dat miners nodig hebben om de transacties te verwerken. Ondanks een verlaging van de prijs en daarmee de winstgevendheid van miners, blijft de hash rate groeien.

Naast deze factoren zien we ook dat Bitcoin futures en derivaten steeds populairder worden. De volumes worden steeds groter en het lijkt erop dat steeds meer institutionele beleggers interesse hebben in BTC. Al met al was 2019 een zeer goed jaar voor de Bitcoin. De toekomst lijkt rooskleurig, ondanks dat de prijs nog wat achterblijft.

 

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?