Bitcoin opties
Bitcoin

Bitcoin-volatiliteit op historisch laag niveau: stilte voor de storm?

Nog nooit heeft de Bitcoin (BTC) koers een zo lage volatiliteit laten zien als nu. De grootste cryptocurrency beweegt al geruime tijd in een zeer stabiele range tussen $60.000 en $72.000, wat sommige beleggers begint te frustreren.

Hoewel de zijdelingse prijsactie weinig spanning biedt, kan dit volgens analisten op basis van historische data een voorbode zijn van een explosieve prijsrally.

Lage volatiliteit teken van aankomende BTC koersexplosie?

De afgelopen twee weken hebben we de laagste volatiliteit in de geschiedenis van Bitcoin gezien, zoals weergegeven in de onderstaande grafiek. Volatiliteit verwijst naar de mate van schommeling van een prijs over een bepaalde periode.

Hoewel grote volatiliteit soms als negatief kan worden ervaren, is dit niet altijd het geval. Volatiliteit gaat vaak gepaard met prijsdalingen, maar kan ook een voorbode zijn van prijsstijgingen die mogelijk nieuwe all-time highs bereiken.

De laatste keren dat de Bitcoin-prijs zo stabiel was, volgde er een explosieve rally. Dit gebeurde tweemaal, waarbij de BTC-prijs respectievelijk met 9.000% en 2.000% steeg. In 2017 leidde een rally na een periode van stabiele prijsactie tot een stijging van $1.000 naar $20.000.

Als de Bitcoin-prijs een vergelijkbare ontwikkeling zou doormaken, zou de huidige waarde van $71.400 kunnen stijgen tot meer dan $1,4 miljoen.

Een Bitcoin koers van $1 miljoen?

Of een koers van boven de $1 miljoen in de komende 12 maanden realistisch is, valt echter te betwijfelen. Desondanks kan de lage volatiliteit wel een teken zijn van stilte voor de storm. Een realistischere prijsvoorspelling ligt tussen de 200% en 500%, wat zou betekenen dat de Bitcoin-prijs in de komende maanden een niveau tussen $140.000 en $350.000 kan bereiken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

De crypto markt blijft achter op de aandelenmarkt in het 2e kwartaal van 2024
Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken