Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin volumes schieten omhoog nu Russische roebel crasht

De volumes op crypto exchanges in Rusland zijn enorm gestegen nu het land te maken krijgt met ingrijpende internationale sancties. Het handelsvolume van het roebel/Bitcoin paar is gestegen tot het hoogste punt in negen maanden tijd nu de Russische valuta instort en er enorme rijen staan bij Russische pinautomaten.


De Russische roebel stort in

Volgens gegevens van blockchain-analysebedrijf Kaiko, zijn de in roebel luidende Bitcoin-transacties donderdag met maar liefst $1,5 miljard gestegen. Het grootste deel van de activiteit vond plaats op de crypto exchange Binance, zo bevestigde Kaiko-onderzoeksanalist Clara Medalie in een e-mail. Uit de gegevens blijkt ook dat het handelsvolume van Tether/Ruble op donderdag is gestegen tot het hoogste punt in acht maanden van 1,3 miljard RUB.

De roebel daalde maandagochtend met 30% ten opzichte van de dollar, tot onder de 1 dollarcent, voordat hij begon aan een beperkt herstel toen de Russische centrale bank haar belangrijkste rentetarief verhoogde.

BTC prijs stijgt scherp ten opzichte van RUB – Bron: Tradingview

Waarom crasht de Roebel?

De Russische invasie van Oekraïne leidde tot snelle en zeer ingrijpende sancties van Amerika en de Europese Unie. Zo werd Rusland verwijderd van het internationale SWIFT-betalingssysteem en vond er een verbod plaats op deals met de Russische centrale bank, die een groot deel van haar reserves van $630 miljard in het buitenland huist.

Deze maatregelen zijn bedoeld om de Russische economie te isoleren en het zal voor Rusland moeilijk zijn om er een tijdelijke oplossing voor te vinden. Terwijl de roebel instort, kan de Bank of Russia haar reserves niet verkopen om de schade te beperken.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Crypto exchanges zullen gedwongen worden Russische crypto activiteiten te weren

Crypto zou de Russen echter een middel kunnen bieden om economische sancties te omzeilen, maar dat zal zeker niet makkelijk worden. Volgens een rapport in de Wall Street Journal is Biden namelijk bezig om ook Russische crypto activiteiten te weren. Amerika zal zeer waarschijnlijk grote crypto exchanges verbieden om transacties uit te voeren met Russische banken die op de zwarte lijst staan.

Tom Keatinge, directeur van het Center for Financial Crime and Security Studies (CFCS) vertelde dat naast de juridische druk waarmee crypto exchanges worden geconfronteerd, er hier een reputatie probleem is. Wil je nu of achteraf bekend staan als de exchange die het ontduiken van sancties mogelijk maakte… zelfs als het technisch niet legaal was?”

Gisteren verzocht de Oekraïense vice-primier, Mykhailo Fedorov, al aan alle crypto exchanges om adressen van Russische gebruikers te blokekren. Zowel Binance als Kraken weigerden het verzoek van Fedorov. Eerder vandaag bevestigde Binance echter aan Reuters dat het alle individuele Russische accounts zal blokkeren die het doelwit zijn van sancties.

Voorlopig hebben gewone Russische gebruikers echter ongeremde toegang tot crypto en daar maken ze volop gebruik van.

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge Ethereum koers daalt met 6% door groeiende zorgen over Merge
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten