Persbericht

Persbericht

Bitcoin-voorstander Jack Dorsey stapt op als CEO van Twitter

Jack Dorsey, voorstander van Bitcoin, stopt als Twitter-CEO. Dit heeft het bedrijf maandag vermeld.


Ontslag na 16 jaar

Jack Dorsey is teruggetreden als CEO van Twitter, zo meldt het socialemediabedrijf. Parag Agrawal, de voormalige CTO van Twitter, wordt CEO. Dorsey zal zijn positie in de raad van adviseurs van het bedrijf echter wel behouden.

In een ontslagbrief die op Twitter werd gedeeld, schreef Dorsey het volgende:

“Na bijna 16 jaar een rol te hebben gespeeld bij het bedrijf, van mede-oprichter tot CEO tot uitvoerend voorzitter tot interim-CEO tot CEO, heb ik besloten dat het eindelijk tijd is om te vertrekken.”

De 45-jarige Dorsey is ook de CEO van Square, een digitaal betalingsbedrijf dat hij runt naast Twitter.

Dorsey was mede-oprichter van Twitter in 2006 en was tot 2008 CEO van het bedrijf voordat hij uit die rol werd gedwongen. Hij keerde terug in 2015 nadat voormalig CEO Dick Costolo ontslag nam.

Twitter-aandeelhouder Elliott Management probeerde Dorsey vorig jaar uit de rol van CEO te verdrijven. Het twijfelde aan de validiteit van het runnen van twee openbare bedrijven tegelijkertijd. Uiteindelijk werd een deal gesloten met het management van Twitter, waardoor Dorsey zijn tijd bij het bedrijf kon verlengen.

Dorsey maakte van Square’s Cash-app een belangrijke speler op de peer-to-peer-betalingsmarkt. Mensen kunnen er gemakkelijk crypto kopen met fiat en betalingen naar vrienden of leveranciers sturen. Bovendien vormen zowel Dorsey als Square de kern van Bitcoin-investeringen en -ontwikkelingen.


Dorsey en Bitcoin

Dorsey zelf is een fervent Bitcoin-voorstander, terwijl Square vorig jaar hielp bij het op gang brengen van een golf van institutionele acceptatie van Bitcoin toen het voor het eerst Bitcoin kocht voor zijn schatkist.

Square creëert daarnaast een reeks tools voor ontwikkelaars die werken aan producten voor financiële diensten, waaronder een Bitcoin-hardwarewallet.

Eerder dit jaar kondigde Dorsey aan dat Square een nieuwe tak aan het creëren is die “non-custodial, permissionless en gedecentraliseerde financiële diensten” zal faciliteren met de focus op Bitcoin.

Andere plannen omvatten het bouwen van een op Bitcoin gerichte gedecentraliseerde exchange, evenals Bitcoin-miningplatforms.

De vraag blijft echter wat het vertrek van Dorsey gaat betekenen voor de eigen plannen van Twitter met betrekking tot cryptocurrencies en de onderliggende technologie.

Eerder deze maand zei het platform dat het Twitter Crypto zou lanceren, een toegewijd team om gedecentraliseerde apps te verkennen met als uiteindelijk doel de mogelijkheid te onderzoeken om gedecentraliseerde technologieën op te nemen in de platformproducten en infrastructuur.


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten