Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Bitcoin vuurwerk verwacht bij koers van $72.000, vertellen crypto analisten

Bitcoin (BTC) heeft een ijzersterke dag achter de rug. De Bitcoin koers oversteeg gisteren namelijk na weken weer het belangrijke level van $70.000. Bovendien houdt de koers zich hier knap staande, wat een erg bullish signaal is.

Analisten hebben hun ogen nu met name gericht op een koers van $72.000, die mogelijk de deuren zal openen tot een grote explosieve stijging.

$1,5 miljard aan BTC liquidaties

Bitcoin heeft de afgelopen weken verschillende pogingen gedaan om het prijslevel van $70.000 te veroveren, maar elke keer zonder succes. Gisteren aan het begin van de avond oversteeg het decentrale activum echter met overtuiging het psychologische level, waarna zelfs de $71.000 werd gepasseerd. 

Inmiddels beweegt de koers alweer een tijdje rond de $71.000 en speculeert men volop over wat de volgende beweging gaat zijn. Nu de koers slechts een haartje verwijderd is van zijn all-time high van bijna $74.000, heerst er veel optimisme in de cryptomarkt.

De bekende Bitcoin-analist Willy Woo schreef eerder vandaag op socialmediaplatform X dat $72.000 fungeert als een cruciaal prijspunt. Hij suggereert dat het bereiken van dit niveau mogelijk een verdere explosieve stijging tot voorbij de all-time high zou kunnen veroorzaken.

Zoals Woo aangeeft, zal het bereiken van $72.000 namelijk een kettingreactie aan liquidaties starten. ‘’Er staat $1,5 miljard aan shortposities klaar om geliquideerd te worden, helemaal tot aan $75.000’’, aldus Woo.

Liquidaties betekenen in deze context dat mensen met shortposities, die wedden op een daling van de Bitcoin koers, gedwongen worden hun Bitcoins terug te kopen omdat de koers stijgt. Dit kan een sneeuwbaleffect veroorzaken, wat de prijs verder kan opdrijven.

Laatste weerstand voor Bitcoin

De prijszone rond $72.000 markeert tevens een sterke weerstand voor BTC. Het is de laatste horde die Bitcoin moet passeren alvorens de all-time high van $73.800 opgezocht kan worden.

Volgens de gerenommeerde crypto-analist Rekt Capital zou BTC zijn parabolische fase van de cyclus betreden wanneer het deze obstakel achter zich weet te laten. Echter waarschuwt hij zijn X-volgers dat historische data suggereren dat dit nog even zou kunnen duren.

Bitcoin is en blijft uiterst onvoorspelbaar, en dus kan niemand met zekerheid zeggen wat de toekomst in petto zal hebben. Er beloven in ieder geval interessante tijden aan te breken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken