Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin wallet na 11 jaar weer actief

Vorige week werd een Bitcoin wallet van een whale die sinds 2010 niet meer actief was opnieuw geactiveerd.


Whale weer actief

De betreffende wallet is ’17QBWJCGV4QbQhLbhcS7d9yB2S7DPLf4N9′, waar de eerste transactie van 28 oktober 2010 van dateert.

Vóór de transactie van gisteren had dit adres nog nooit Bitcoin verzonden. Tot afgelopen juni ontving het alleen cryptocurrency. De enige transactie die het vermelden waard is, is de eerste, toen de wallet 489,09 Bitcoin ontving.

Gisteren werd er iets meer dan 489 Bitcoin verzonden vanaf dit adres, met een totale waarde van ongeveer $20 miljoen.

Het feit dat alle Bitcoin op het adres is verzonden naar een nieuw adres dat nog nooit Bitcoin heeft ontvangen, suggereert dat het ook een puur strategische zet kan zijn. Een voorbeeld hiervan kan zijn het geld over te maken naar een cold wallet. In oktober 2010 bestonden er nog geen cold wallets.

Het adres van waaruit de ruim 489 Bitcoin werd verzonden in oktober 2010, lijkt deel uit te maken van een redelijk actieve wallet van waaruit deze maand verschillende transacties zijn gedaan vanaf verschillende adressen. Er kan dus worden aangenomen dat de persoon in 2010 een zeer actieve whale was, maar dat hij dat jarenlang niet meer actief geweest is. Op dat moment stond Bitcoin op het punt zijn eerste grote bullmarkt te ervaren.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Van $100 tot $20 miljoen

Eind oktober 2010 bedroeg de marktprijs van Bitcoin ongeveer $0,20. Begin november was het echter al bijna verdubbeld. Een paar maanden later, in februari 2011, steeg de prijs naar $1,00. In juni noteerde het zelfs een recordhoogte van meer dan $32.

Dus de 489,09 Bitcoin die eind oktober werd ontvangen, was toen minder dan $100 waard. Een paar maanden later steeg de waarde tot meer dan $15.000. De minimumwaarde van die 489,09 Bitcoin daalde nooit meer onder de $1.000. De $100 werd dus eerst $1.000 en vervolgens bijna $20 miljoen.

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten