Bitcoin Whales verzamelen $108 miljoen aan Bitcoins tijdens de dip

Sinds de Bitcoin koers onder de $9.500 is gedaald, zien we grote Bitcoin investeerders (whales) steeds meer Bitcoins inkopen.

Het crypto analyse bedrijf genaamd ‘Santiment’ heeft gegevens vrijgegeven die laten zien dat investeerders die meer dan 100 BTC bezitten veel Bitcoins hebben opgekocht tijdens de prijs dip. Santiment merkt op dat whales meer dan 12.000 BTC tokens hebben gekocht, ter waarde van ongeveer $108 miljoen dollar.

Bitcoin whales accumuleren $108 miljoen aan Bitcoins – Bron: Santiment

Bitcoin whales zien kansen

Santiment merkt op dat grote Bitcoin investeerders de laatste tijd steeds vaker handelen met hun BTC tokens. Aan de activiteit in hun wallets is te zien dat ze veel Bitcoins inkopen tijdens dips en verkopen wanneer de koers hoog staat.

Het gedrag begon zichtbaar te worden na “Black Thursday” – het evenement van 12 maart waarbij de prijs van Bitcoin crashte van $7.969 naar $4.300. Aangezien de prijs uiteindelijk zelfs een jaarlijks dieptepunt van bijna $3.800 bereikte, bood de aanzienlijke neerwaartse beweging een kans voor whales om heel goedkoop Bitcoins in te slaan.

Op de lokale hoogtepunten rond de $9.900 blijkt dat veel BTC whales een deel van hun Bitcoins hebben verkocht. Sindsdien is de koers gedaald richting de $8.800 en nu zien we dat BTC whales weer volop Bitcoins aan het inkopen zijn.


Gaat de BTC koers weer stijgen?

Kooporders ter waarde van $108 miljoen zijn niet groot genoeg om het bearish sentiment direct om te draaien. Echter laat het wel zien dat whales verwachten dat de koers weer zal stijgen. Ze durven namelijk het risico te nemen om massaal BTC tokens te kopen tijdens de dip.

Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de Bitcoin prijs op korte termijn zal gaan stijgen. Wel is er veel positiviteit nodig om een rally tot boven de $10.000 te ondersteunen. BTC heeft op dit moment namelijk te maken met een enorme verkoopdruk vanuit de miners. Deze verkopen massaal hun tokens om hun bedrijf rendabel te houden.