Bitcoin (BTC) ATM
Bitcoin

Bitcoin ‘wholecoiners’ al meer dan een jaar boven 1 miljoen

Het bezitten van één volledige Bitcoin (BTC) is voor veel crypto-fanaten een grote droom. Met de Bitcoin koers van vandaag de dag is het echter geen gemakkelijke klus om een gehele Bitcoin bij elkaar te sprokkelen. 

Meer dan een jaar geleden werd de belangrijke mijlpaal van 1 miljoen walletadressen met minstens één Bitcoin bereikt. Sindsdien is het aantal nooit meer onder deze grens gezakt, wat een indrukwekkende prestatie markeert. Kan de stagnatie binnenkort wellicht tevens worden ingeruild voor verdere groei?

Al 13 maanden 1 miljoen Bitcoin ‘wholecoiners’

In mei vorig jaar werd de magische grens van één miljoen walletadressen met minimaal één Bitcoin bereikt. Om precies te zijn kon op 13 mei, toen de Bitcoin koers nog op $27.000 stond, de slingers worden opgehangen volgens blockchain-analyseplatform Glassnode. Het betreft een grote mijlpaal in de wereldwijde adoptie van Bitcoin.

Bitcoiners die één hele munt in handen hebben worden in vakjargon ook wel wholecoiners genoemd.

Sinds het bereiken van de mijlpaal is de groei tot stagnatie gekomen. Momenteel telt het netwerk namelijk 1.010.800 walletadressen met één Bitcoin of meer, wat slechts een minimale toename weerspiegelt sinds mei vorig jaar. Dit ondanks het feit dat de koers nu grofweg 130% hoger staat. Het absolute record werd in januari van dit jaar behaald toen er iets meer dan 1.024.000 walletadressen ten minste één Bitcoin hadden. 

Hoewel het aantal wholecoiners niet meer stijgt, bevindt het zich inmiddels al 13 maanden standvastig boven de 1 miljoen. In het verleden heeft de metriek al regelmatig scherpe dalingen ondergaan van tienduizenden walletadressen in slechts maanden tijd. Wat dat betreft is het positief te noemen dat de 1 miljoen in stand wordt gehouden.

Mocht de Bitcoin koers zijn bullmarkt hervatten en tot nieuwe records stijgen, is de kans groot dat ook het aantal wholecoiners op den duur zal stijgen. 

Een stijgende Bitcoin koers trekt namelijk meer aandacht en investeringen naar het decentrale activum, wat ertoe leidt dat meer mensen streven naar het bezitten van minstens één Bitcoin.

Niet 1 miljoen individuen hebben minimaal 1 BTC

Een belangrijke nuance waar wellicht niet iedereen direct van op de hoogte is, is dat het aantal walletadressen geen exacte weergave is van het aantal mensen in bezit van Bitcoin.

Eén persoon kan bijvoorbeeld meerdere walletadressen bezitten, wat veelal uit veiligheidsoverwegingen wordt gedaan. Andere adressen behoren weer tot bedrijven, crypto exchanges. Wanneer Bitcoins voor klanten worden bewaard, zoals bij een exchange, worden grote hoeveelheden Bitcoins bovendien verdeeld over slechts enkele adressen. Ook zijn veel walletadressen niet meer actief, bijvoorbeeld door private keys die verloren zijn gegaan.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen