Nieuws

Bitcoin wordt 1 miljoen dollar waard zegt IBM vice president


De vice president, Jesse Lund, van de afdeling blockchain en digitale valuta van IBM, zegt te verwachten dat de Bitcoin prijs uiteindelijk de $1 miljoen dollar zal bereiken.


Bitcoin kan ooit 1 miljoen dollar waard worden

In een interview, met het nieuwsplatform Finder.com, werd aan Lund gevraagd hoeveel een Bitcoin waard zal zijn aan het eind van dit jaar. Hierop antwoordde hij dat hij denkt dat de prijs hoger zal zijn dan de huidige prijs. Hij zei: “Ik denk rond de $5000 dollar.” Maar dat was niet alles. Even later vertelde hij het volgende: “Ik zie Bitcoin ooit wel 1 miljoen dollar waard worden.”

Lund verklaarde zijn voorspelling door te zeggen dat hij het een “leuk” aantal vindt. Dat gegeven het feit dat als een Bitcoin 1 miljoen dollar waard is, het zou betekenen dat de waarde van een satoshi gelijk ligt aan de Amerikaanse cent. Lund vertelt dat als 1 BTC $1 miljoen waard zou zijn, dat alle Bitcoins bij zo’n 20 miljard dollar waard zouden zijn.

Of dat helemaal realistisch is op korte termijn weet hij niet. Vandaar dat hij deze vraag tot slot beantwoorde met de volgende conclusie: “Ik zie misschien $ 5.000 aan het eind van het jaar, maar ik zie een veel hoger opwaarts traject.”

 

IBM denkt na om met andere crypto bedrijven samen te werken

Tijdens het interview kwam ook de samenwerking tussen IBM en Stellar (XLM) aan bod. IBM gebruikt XLM in haar grensoverschrijdende betalingsnetwerk. De XLM token wordt gebruikt om transactiekosten te betalen.

Lund onthulde in het interview dat het bedrijf nadenkt om met verschillende andere cryptocurrencies samen te werken. De klanten moeten een keuze kunnen maken. Welke munten dit dan zouden zijn wilt Lund niet zeggen. Hij geeft aan dat er verschillende opties zijn:

“Het zou Ripple kunnen zijn, het zou Bitcoin kunnen zijn, maar het zouden waarschijnlijk ook stablecoins, en zelfs uiteindelijk – hopelijk – door centrale banken uitgegeven digitale valuta’s kunnen zijn.”