Newsbit

bitcoin crash

Bitcoin wordt afgewezen bij de $60K en verliest meer dan $3K

bitcoin crash

Bitcoin heeft de $60.000 niet weten vast te houden waardoor we de markt vandaag zien corrigeren. De BTC prijs is met meer dan $3.000 gedaald en ook de meeste altcoin koersen kleuren rood.


De Bitcoin daalt met meer dan $3.000

Na een paar dagen te hebben geflirt met de $60.000, is de Bitcoin er niet in geslaagd dit psychologische prijsniveau te overschrijden. Door de afwijzing is de prijs gedaald tot een dieptepunt van $55.400.

Bitcoin prijs daalt tot $55.4k – Bron: Tradingview

Ondanks dat de koers sindsdien weer met een paar honderd dollar is gestegen, handelt de Bitcoin nog steeds 4,9% lager dan gisteren. Volgens gegevens van Glassnode zijn whales verantwoordelijk voor de koersdaling. De grote investeerders hebben schijnbaar winst genomen.


Alleen XRP niet in het rood

Ook op de altcoin markt staat vandaag de meerderheid in het rood. Zo is de Ethereum koers met meer dan 3% gedaald en ligt de Cardano (ADA) prijs zelfs 7 procent lager dan gisteren.

Interessant is dat Ripple (XRP) de enige uitzondering is. De token is met 4% gestegen in 24 uur tijd waardoor de koers boven de $0,50 ligt. De prijsstijging van de XRP token is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de uitspraken die gedaan zijn tijdens de hoorzitting van de rechtszaak tegen de SEC.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top