Ripple

Hogan: Twee grote verrassingen in de Ripple voorhoorzitting

Een advocaat die Youtube updates geeft over de XRP-rechtszaak, genaamd Jeremy Hogan, heeft gisteren naar de ontdekkingshoorzitting geluisterd. Hogan vertelt dat er twee grote verrassingen zijn die voordelig zijn voor Ripple. In dit artikel lees je meer over de hoorzitting.


SEC wil oprichters Ripple ‘smerig rijk’ laten lijken

Ter introductie legde Hogan uit dat er momenteel vier openstaande moties in de zaak zijn. Dit zijn enerzijds de motie van de SEC om de financiële gegevens van Brad Garlinghouse en Chris Larsen in te zien. De motie van de SEC om Ripple’s “fair notice” verdediging te schrappen. De motie van Garlinghouse en Larsen om de individuele rechtszaken te verwerpen en Ripple’s motie voor openbaarmaking van documenten over waarom het de SEC 7 jaar heeft geduurd om Ripple aan te klagen.

Tijdens de hoorzitting van gisteren lag de focus echter uitsluitend op het eerste verzoek, namelijk de persoonlijke financiële administratie van de twee Ripple oprichters. De SEC heeft dus gevraagd om zeer gedetailleerde informatie over de persoonlijke bankrekeningen van de twee heren. Garlinghouse en Larsen hebben hun financiële handelsdocumenten echter al aan de SEC bekendgemaakt, die laten zien wanneer en hoe ze hun XRP-tokens hebben verkocht. De SEC wil echter meer.

Volgens Hogan wil de SEC gedetailleerde financiële gegevens verzamelen om de twee oprichters zwart te maken. “De SEC wilt dat ze er smerig rijk uitzien en een vieze smaak in de mond van de rechter achterlaten.”

Rechter Sarah Netburn heeft het spelletje van de SEC echter door en vroeg:

“Heeft u enig bewijs dat de financiële handelsgegevens onvolledig of op de een of andere manier frauduleus zijn?”

Volgens Hogan had de SEC hier geen goed antwoord op. Mede daarom denkt Jeremy Hogan dat de rechter de vraag van de SEC zal afwijzen.


Twee grote verrassingen in het voordeel van Ripple

De eerste grote verrassing kwam van de rechter Netburn toen ze Garlinghouse’s advocaat Matthew Solomon onderbrak om te zeggen:

“Ik begrijp dat XRP niet alleen een valutawaarde heeft, maar het heeft ook een nut heeft en dat nut onderscheidt het, denk ik, van Bitcoin en Ethereum. Is dat correct?”.

Zoals Hogan stelt, is dit een extreem positief signaal voor Ripple:

De opmerking laat namelijk zien dat de rechter onderzoek heeft gedaan. De bewering is namelijk gebaseerd op twee belangrijke punten. Eén daarvan is dat XRP een valutawaarde heeft en het tweede punt is dat XRP een nut heeft. Met deze uitspraak lijkt het standpunt van de SEC lastiger te worden aangezien een valuta en een security per definitie twee andere dingen zijn. Precies dat is wat Ripple wilt dat de rechtbank gelooft.

Hoewel Analisa Torres de hoofdrechter van het proces is, zal Netburn een belangrijke rol spelen in de procedure. Netburn zal een aanbeveling doen met betrekking tot het kort geding. Daarnaast is ze ook verantwoordelijk voor de bemiddeling. “Als ik Ripple was, zou ik me redelijk zeker voelen ”, zei Hogan.

De tweede grote verrassing was minder opzichtig, maar zeker niet minder belangrijk.

Een advocaat van de SEC verklaarde namelijk dat, volgens de Amerikaanse effectenwetten, alleen Ripple en aan Ripple gelieerde ondernemingen de XRP-token illegaal kunnen hebben verkocht”. Hogan vertelde:

“Waarom is dat nou zo belangrijk? Dat betekent dat de exchanges die 2 maanden geleden de XRP-token 2 hebben gedelist, de effectenwetten niet niet zouden overtreden als ze XRP opnieuw te koop zouden aanbieden. Het zou dus zomaar kunnen dat Amerikaanse exchanges de munt weer toe zullen voegen.”