Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

SEC wil 8 jaar aan financiële gegevens van de oprichters van Ripple zien

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission is op zoek naar de persoonlijke gegevens van de twee leidinggevende van Ripple genaamd Chris Larsen en Brad Garlinghouse. Dit in verband met de rechtszaak die de SEC heeft aangespannen tegen het crypto bedrijf.


SEC wil persoonlijke gegevens oprakelen

De twee leidinggevende van Ripple zijn echter het niet eens met de aanvraag van de SEC en diende een motie in bij de rechtbank waarin ze vroegen om de dagvaarding, die naar zes banken is gestuurd, te laten vervallen.

Volgens de rechtszaak negeerden Garlinghouse en Larsen willens en wetens het advies dat XRP mogelijk een security zou kunnen zijn. Daarnaast gaf de waakhond aan dat beide heren persoonlijk voor $600 miljoen profiteerden van de verkoop van de tokens. Dit is de reden waarom ze de financiële gegevens willen zien van de twee leidinggevende.


Ripple vindt het verzoek volstrekt ongepast

Het verzoek om de persoonlijke financiële gegevens te ontvangen is volgens Ripple echter ‘volstrekt ongepast’ aangezien de rechtszaak geen vermeende fraude inhoudt.

“De SEC heeft geen samenhangende verklaring gegeven en kan deze ook niet geven waarom zij recht heeft op deze informatie”, aldus de advocaten.

Terwijl de Amerikaanse financiële toezichthouder de banken benaderde voor financiële gegevens, drongen beide leidinggevenden van Ripple er bij de rechtbank op aan om de beschuldigingen tegen hen af te wijzen in twee afzonderlijke moties die waren ingediend door hun wettelijke vertegenwoordigers.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten