Ripple, xrp, fork
Ripple

Ripple vraagt SEC om documenten met betrekking tot Bitcoin en Ethereum te publiceren

Ripple heeft een nieuwe motie ingediend waarin de SEC wordt gevraagd documenten te publiceren met betrekking tot Bitcoin en Ethereum. Het beweert dat de twee activa sterk analoog zijn aan XRP.


Ripple gaat in de verdediging

Ripple blijft zich verweren tegen de beweringen van de SEC dat XRP wordt geclassificeerd als een security. In een brief vraagt Ripple aan de SEC of het documenten wil produceren met betrekking tot Bitcoin en Ethereum.

Advocaten die CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen vertegenwoordigen, zeiden dat de SEC alleen documenten produceerde die door de regelgevende instantie waren geselecteerd. De SEC heeft volgens Ripple expres niet de documenten van Bitcoin en Ethereum laten zien.

Een deel van de motie ingediend door Ripple.

Het document stelt expliciet dat de SEC “weigerde een enkel document over Bitcoin en Ether te produceren, die sterk in samenhang zijn aan XRP.” Ripple dwingt de SEC nu dus te zoeken naar deze documenten. De SEC zegt echter dat de verzoeken niet relevant zijn voor de zaak.


Verwikkeld in verschillende rechtszaken

Ripple beleeft een moeilijke tijd omdat het verwikkeld is geraakt in een rechtszaak met de SEC, evenals verschillende particuliere beleggers die een rechtszaak hebben gestart tegen het bedrijf. Ripple heeft op zijn beurt weer een zaak aangespannen tegen YouTube, maar die is nu afgewikkeld.