crash
Bitcoin

Bitcoin koers zakt 3% en valt onder de $58.000

De Bitcoin koers is vannacht voor het eerst in twee maanden onder de 58.000 dollar terechtgekomen. Vannacht viel de koers zelfs even naar 57.874 dollar op Coinbase. Bij die daling werden er voor 54,9 miljoen dollar aan long-posities geliquideerd.

Wat is er toch aan de hand?

Veel mensen kijken op dit moment toch naar Mt. Gox dat begin juli start met het terugbetalen van zijn crediteuren. Mt. Gox was een beursplatform dat in 2014 kopje onder ging met honderdduizenden Bitcoin aan boord.

Nu krijgen voormalige gebruikers van het beursplatform tien jaar na dato hun Bitcoin terug, of in ieder geval een deel daarvan. In totaal gaat het om 140.000 Bitcoin ter waarde van ruim 8 miljard dollar.

Het lijkt erop dat mensen bang zijn voor het op de markt komen van die Bitcoin.

Je zou toch verwachten of in ieder geval hopen dat de ellende na 3 maanden van koersdalingen weleens voorbij is voor Bitcoin. Het momentum is op dit moment in ieder geval helemaal verdwenen en zo langzamerhand beginnen er steeds meer mensen aan de bullmarkt te twijfelen.

Koop de dip?

Veel mensen hebben duidelijk nog wel vertrouwen in Bitcoin of doen in ieder geval alsof dat zo is. Het aantal “koop de dip” uitspraken op de socials is over de afgelopen twee dagen verdubbeld.

Santiment zegt op Twitter dat het ideale moment om te kopen nog niet is aangebroken. “Idealiter wachten we op het wegvallen van hun enthousiasme. De tijd om te kopen is wanneer iedereen ongeduldig en sceptisch is”, aldus Santiment.

Daarvan is volgens hen nog geen sprake op dit moment, maar er zullen toch al behoorlijk wat mensen zijn die op die manier beginnen te voelen over Bitcoin.

De digitale munt zit duidelijk in een teleurstellende fase. Op dit moment is de grote vraag vooral waar nu de bodem ligt voor Bitcoin.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist die Bitcoin bodem van 2018 voorspelde is bearish
Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen