Bitcoin zakt naar $9.100 terwijl aandelenmarkt crasht

De koersstijging richting de $10.000 kwam vandaag abrupt ten einde toen de Bitcoin prijs plotseling daalde tot $9.100.


Aandelenmarkt trekt Bitcoin prijs naar onder

De Bitcoin koers daalde vandaag een dieptepunt van twee weken. De nieuwe afwijzing van de $10.000 en een flinke crash op de aandelenmarkt heeft voor een flinke prijsdaling gezorgd.

Gegevens van TradingView tonen aan dat de Bitcoin koers vandaag flink is gecrasht. De Bitcoin prijs daalde binnen enkele uren van $9.900 naar een dieptepunt van $9.100. Dat is een prijsdaling van bijna 8 procent.

Bitcoin koersdaling – Bron: Tradingview

De koersdaling van vandaag is zeer waarschijnlijk veroorzaakt door de crash op de aandelenmarkt. De Federal Reserve had gisteren een belangrijk overleg en hier kwamen een aantal sombere vooruitzichten bij naar buiten. De rente blijft zeer waarschijnlijk voor minimaal 2 jaar rond de 0 tot 0,25% liggen. Daarnaast stelde de Fed dat de economische vooruitzichten zwaar zullen zijn. Als klap op de vuurpijl komt deze avond naar buiten dat het aantal COVID besmettingen in Amerika weer oplopen.

Na al dit slechte nieuws zijn de Amerikaanse beurzen in elkaar gezakt. Zo heeft de Dow Jones index al 6,90% verloren en ook de S&P 500 verliest vandaag bijna 6 procent. De daling op de aandelenmarkt heeft ook de cryptomarkt mee naar beneden gesleurd.