Nieuws

Bitcoin zakt naar dieptepunt van 13 maanden, richting $5000 grens

De grootste cryptocurrency ter wereld daalt vandaag tot het laagste niveau in meer dan een jaar tijd en nadert zelfs de $5000 grens.

Bitcoin op laagste niveau in 13 maanden tijd

Bitcoin (BTC) krijgt vandaag weer klappen en bereikt vandaag een dieptepunt van $5175. Dat betekent dat de verliezen die BTC in de afgelopen zeven dagen heeft geleden opgelopen zijn tot meer dan 18%. BTC verliest in het jaar 2018 al meer dan 62% van haar waarde. De crash van de grootste digitale valuta begon vorige week, na maanden van relatieve rust. Bitcoin (BTC) verhandelde tijden lang rond de $6400. Een goed teken volgens verschillende crypto experts. De markt leek weer wat aan te trekken en investeerders hoopten op een eindejaars bullrun. Helaas is de hardfork van Bitcoin Cash de aanleiding geweest tot een crash van de hele cryptocurrency markt.

Het volgende ondersteuningspunt ligt op $5000

Vandaag bereikten de Bitcoin futures hun laagste niveau sinds dat ze werden geintroduceerd. De Bitcoin CME futures daalden tot $5015. Andere belangrijke cryptocurrencies zijn de koersen nog scherper dalen. Ethereum daalt vandaag met meer dan 10 procent en ook Bitcoin Cash (BCH) en Stellar (XLM) leiden flinke verliezen. De enige munt die het goed blijft doen is Ripple (XRP). De gehele cryptocurrency markt maakt enorme verliezen mee en is op dit moment met meer dan $45 miljard gedaald in een week tijd. Analisten vertellen dat de crash van vandaag te wijten is aan het enorme aantal stoploss orders die binnen zijn gekomen bij een koers onder de $600. “Het volgende logische ondersteuningsniveau is $5.000, maar als dat niet geldt, is het volgende logische ondersteuningsniveau pas $3.500,” zegt eToro analist Mati Greenspan.