Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Bitcoin zakt onder $30k vlak voor de aankondiging van de Fed

De Bitcoin koers is vandaag weer hard gecrasht. Deze crash zal waarschijnlijk alleen maar erger worden als de voorzitter van de Federal Reserve, genaamd Jerome Powell later vandaag hints laat vallen van een geleidelijke afbouw van stimuleringsprogramma’s. De aankondiging zal plaatsvinden rond 20:30 vanavond.


Bitcoin crasht vlak voor aankondiging Federal Reserve

Bitcoin en aandelenmarkten kleuren vandaag rood terwijl de Amerikaanse dollar stijgt in de aanloop naar een bijeenkomst van de Amerikaanse Federal Reserve later vandaag, die de financiële markten volatiliteit zou kunnen geven.

De grootste crypto ter wereld verhandelt op het moment van schrijven rond de $29.500, wat neerkomt op een daling van 9,5%. Ook Europese aandelen en futures die aan de S&P 500 zijn gekoppeld, laten verliezen zien. De Dollar Index, die de waarde van de dollar ten opzichte van grote fiat-valuta’s volgt, zweeft rond 90,40, wat een winst van 0,3% vertegenwoordigt.

Verwacht wordt dat de Federal reserve de rente ongewijzigd in de buurt van nul zal laten en het liquiditeitsverhogende plan voor het opkopen van obligaties zal handhaven op ongeveer $20 miljard per maand. Als dat zo is, zal de status-quo-beslissing waarschijnlijk niet veel reacties uitlokken van de markten. Echter, de aandelen en Bitcoin prijs zouden kunnen dalen als Fed-voorzitter Jerome Powell hints laat vallen van een geleidelijke afbouw van stimuleringsprogramma’s.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Waarom kan de toespraak negatief zijn voor Bitcoin investeerders?

“BTC kan te maken krijgen met verkoopdruk als Powell een vroege afbouw van het steunpakket aankondigt”, vertelde Darius Sit, mede-oprichter bij QCP Capital in Singapore. Bitcoin, door velen beschouwd als een afdekking tegen inflatie, is sinds de crash van de markten in maart grotendeels in tegenstelling tot de dollarindex.

Sommigen anticiperen wellicht op een vroegtijdige beëindiging van de stimuleringsmaatregelen, aangezien marktgebaseerde metingen van de inflatieverwachtingen op de lange termijn onlangs boven het streefcijfer van 2% van de Fed zijn gestegen, terwijl de VS en de wereldeconomie zich sneller herstellen dan verwacht.

Toch verwachten de meeste analisten niet dat Powell de stimuleringsmaatregelen nu al af zal bouwen. De Fed maakte in augustus duidelijk dat ze van plan is de rente nog enige tijd laag te houden, zelfs nadat de inflatie boven de 2% is gestegen.

Toch bestaat er een kans dat de Fed de stimulans af zal bouwen. Er is namelijk een enorme koop-manie veroorzaakt door de stimuleringsmaatregelen. Deze hebben de Bitcoin en aandelen-markt enorm laten stijgen, met GameStop als voorbeeld van de koop-waanzin. Met dit in het achterhoofd kan Powell proberen de markten te kalmeren. Elke aanwijzing dat de Fed niet bereid is om door te gaan met het drukken van geld zou de markten doen dalen. Ook technisch gezien lijkt het erop dat de koers verder zal dalen, zeker nu de $30.000 ondersteuning is doorbroken.

“Bitcoin handelde de afgelopen zes dagen in een strakke consolidatie, met verschillende mislukkingen om boven de $ 32.500 te sluiten”, vertelde Matthew Dibb. “Vanuit het oogpunt van technische analyse maakt het constant lagere hoogtepunten. Het momentum op korte termijn duidt op een mogelijke daling naar $26.000. “

Bitcoin nieuws

Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K Analisten van Deutsche Bank verwachten dat Bitcoin koers herstelt tot $28K
El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk El Salvador koopt 80 extra Bitcoin voor $19K per stuk
Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd Bitcoin-handelsvolume zakt met bijna 60% in 9 dagen tijd
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins Crypto Whales kopen grote aantallen Shiba Inu Coins
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten