Bitcoin

Bitcoin zakt onder $35k – $500 miljoen aan futures geliquideerd

De Bitcoin prijs is vandaag opnieuw tot onder de $35.000 gezakt. De prijsdaling zorgde ervoor dat er in de afgelopen 24 uur $500 miljoen aan future-posities werden geliquideerd.


Waarom werden er zoveel posities geliquideerd?

Terwijl de Bitcoin prijs gistermiddag nog de $38.000 bereikte, zakte de koers in de loop van de dag weer in. De koersdaling zette zich vannacht voort wat ervoor zorgde dat de BTC prijs rond 11:00 vanochtend een dieptepunt van $33.850 bereikte.

Op de belangrijkste exchanges steeg het financieringspercentage van het Bitcoin perpetual swap-futurescontract tot ongeveer 0,07%. Aangezien het gemiddelde financieringspercentage normaalgesproken rond de 0,01% schommelt, was het dus wel duidelijk dat er een correctie aanstaande was. Als zodanig begon de Bitcoin prijs te dalen toen verschillende grote verkooporders op de markt kwamen. De oververhitte futuresmarkt versterkte de correctie verder.

Ondanks dat $500 miljoen aan liquidaties misschien als veel in de oren klinkt, valt dit eigenlijk best mee in vergelijking met de afgelopen week. Toen werd er voor meer dan een miljard dollar aan futurescontracten geliquideerd.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Wat kunnen we verwachten van de Bitcoin prijs?

Toch heeft de daling heeft er niet toe geleid dat de open interest van de futuresmarkt is gedaald, waardoor men zich zorgen maakt over een grotere terugval. Het is dus even oppassen geblazen voor Bitcoin investeerders.

Een handelaar die bekend staat als ‘Salsa Tekila’ zei dat als Bitcoin onder de $30.000 daalt, het “bearmarktgebied” zou betreden. Daarom is het voor BTC op korte termijn cruciaal om $30.000 te behouden als ondersteuningsgebied. Hij zei:

“Als we onder de $30k zakken, is het bearmarkt gebied. Tot die tijd zou ik alle kanten op kunnen gaan, denk ik. Als de prijs weer boven de $40k uitkomt en we dit vasthouden, kan de prijs richting de $50k-$60k stijgen.”

Volgens CryptoQuant CEO Ki Young Ju, neemt de openstaande interesse in de futures-markt nog steeds enorm toe. Al die tijd zijn de on-chain signalen die duidden op de vraag van kopers de afgelopen dagen gestagneerd.

Op basis van de combinatie van de overvolle derivatenmarkt en het gebrek aan koopsignalen, schreef de CEO van CryptoQuant, genaamd Ki Young Ju, dat er veel onzekerheid op de markt is en dat het niet gek zou zijn als BTC opnieuw de $30.000 zal gaan testen.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen