Nieuws

Nieuws

Bitcoin zakt onder $35k terwijl Biden nieuwe stimulus aankondigt

De Bitcoin prijs is zojuist tot onder de $35.000 gezakt omdat de hernieuwde kracht van de dollar BTC onder druk zet. De Bitcoin prijs zakte even tot een dieptepunt van $34.300, maar ligt op het moment van schrijven weer op $36.200.


Een consolidatie periode is gezond

Het lijkt er dus op dat de $34.000 grens vooralsnog dient als ondersteuning. De plotseling prijsdaling komt misschien wel een beetje onverwacht. BTC leek namelijk zijn rally voort te zetten nadat het gisteren met meer dan 13% steeg en de $40.000 grens terugvorderde. Voor nu kunnen we dus stellen dat de Bitcoin prijs vastzit in een range tussen de $30.000 en $41.500.

Volgens verschillende analisten is het trouwens geen slecht teken dat de BTC prijs even blijft hangen. Een consolidatie periode is gezond voor de markt. Zeker na de enorme prijsstijging die we de afgelopen maanden hebben meegemaakt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Dollar index gooit roet in het eten van Bitcoin investeerders

Zoals we hierboven al kort aangaven viel de koersval van de Bitcoin samen met een stijging van de Amerikaanse dollar-index. Deze steeg namelijk dankzij het goedgekeurde stimuleringsplan van 1,9 biljoen dollar. Ondanks het enorme aantal extra dollars dat bijgedrukt zal worden door dit plan leken de markten gunstig te reageren, waardoor DXY omhoog ging ten koste van Bitcoin, waarmee het doorgaans een omgekeerde correlatie vertoont.

“Context: dollar breekt uit op meerdere tijdframes. Vrij sterk herstel in een ondersteuningsgebied van meerdere maanden. Sommigen beweren dat dit slecht is voor Bitcoin, goud en risicovolle activa.”

– Joseph Young

Young vertelt dat de dollar dus op korte termijn roet in het eten gooit van Bitcoin investeerders. Echter vertelt hij ook dat de Bitcoin koers op de lange termijn flink kan stijgen. Zeker als je kijkt naar de Bitcoin halving cycli. Volgens de gegevenssite ecoinometrics kan de BTC koers zelfs 7 keer zoveel waard worden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten