Newsbit

bitcoin

Bitcoin zal een Explosieve prijsstijging meemaken

bitcoin

Een gelijkenis met goud laat ziet dat de Bitcoin prijs zich in een vroege fase van een langdurige rally bevindt. Dit betekent dat BTC op de lange termijn een geweldige exponentiële groei doormaken.

Gelijkenis Bitcoin en Goud – Bron: Bloomberg

Bitcoin bevindt zich op hetzelfde traject als goud

Er zijn twee hoofdredenen waarom Bitcoin de macro-trend van goud uit de jaren 70 zou kunnen volgen. Ten eerste heeft Bitcoin een vast aanbod dat nooit groter kan worden. Dit maakt de digitale munt een aantrekkelijke indekking tegen inflatie. Ten tweede heeft BTC dezelfde eigenschappen van een safe haven als goud.

Niet alleen Paul Tudor Jones is trouwens optimistisch over de Bitcoin koers. In augustus 2020 legden de Winklevoss tweeling al eens uit waarom de BTC prijs zou kunnen stijgen tot $500.000.

Ze vertelden dat BTC de kwaliteiten heeft om een levensvatbare safe-haven te zijn en het zelfs beter is dan goud. Ze schreven:

“Bitcoin is niet alleen een schaars goed, het is de enige bekende grondstof in het universum met een echt vast aanbod. Als gevolg hiervan is BTC niet onderhevig aan de mogelijke positieve aanbodschokken waarmee goud (of welke grondstof dan ook) in de toekomst te maken kan krijgen. “


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


Bitcoin is beter dan goud

Steeds meer beleggers vinden daarom dat Bitcoin een betere safe-haven is dan goud. En juist deze vergelijking, tussen BTC en Goud zorgt ervoor dat velen geloven dat Bitcoin op weg is naar exponentiële groei op de lange termijn. Su Zhu, de CEO van Three Arrows Capital zei:

“We volgen de goudfractal uit de jaren 70, zoals Paul Tudor Jones heeft beschreven.”

Daarbij komt dat er nu nog een enorme kloof is tussen de waardering van goud en BTC. De totale marktwaarde van goud wordt geschat op $9 biljoen. Dat betekent dat alle Bitcoins bij elkaar nog geen 4% van de waarde van het edelmetaal vertegenwoordigen. BTC heeft dus nog genoeg ruimte om te groeien.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top