Bitcoin zal een nieuwe economische elite creëren in 2020

De COVID-19 pandemie heeft ernstige problemen aan het licht gebracht met betrekking tot het bestaande financiële systeem. Deze problemen brengen de voordelen van Bitcoin aan het licht.


Gevolgen van de pandemie

Ondanks dat veel economieën langzaamaan weer opengaan, blijft de stabiliteit onzeker. 2020 zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin de financiële markten hun slechtste dag sinds 1987 beleefden en de olieprijs voor het eerst negatief werd.

Bitcoin blijft wereldwijd in populariteit toenemen, vooral nu opkomende landen met miljarden inwoners het potentieel ervan beginnen te erkennen. De cryptomunt heeft zijn buitengewone veerkracht bewezen in de grootste economische crisis van onze tijd. Het haalde zelfs goud in als het best presterende aandeel van 2020.

De pandemie heeft de wereldeconomie ernstig afgeremd, waarbij de Amerikaanse centrale bank, de machtigste centrale bank ter wereld, geen andere keuze heeft dan onbeperkt geld bij te drukken. Daarnaast zien we een enorme toename in de werkloosheid.

Mede daarom zal de crisis niet voorbij zijn als de pandemie er niet meer is. We gaan waarschijnlijk nog een hele lange tijd de gevolgen van COVID-19 merken en dit zal de problemen in het huidige financiële onthullen. Bitcoin zal daarom dit jaar een enorme stijging in populariteit kunnen meemaken, dus we raden je aan om het nieuws in de gaten te houden.


Traditionele financiering moet worden vernieuwd

Op het moment dat de Federal Reserve aankondigde ‘oneindig geld’ bij te drukken en de waarde van olie daalde, groeide de waarde van de Bitcoin. Mensen beginnen te beseffen dat we niet langer kunnen blijven vertrouwen op traditionele vormen van financiering. Decennia lang is de schuldenlast over de hele wereld gegroeid. Het lijkt erop dat we niets hebben geleerd van de wereldwijde financiële crisis van 2008. Deze gezondheidscrisis is de kers op de toch al afbrokkelende taart waarop onze samenleving is gebouwd. Maar met Bitcoin kan 2020 een ander verhaal zijn.

Het vermogen van Bitcoin om te stijgen terwijl traditionele financiële markten het zwaar hebben is niet alleen een teken van zijn veerkracht, maar ook van zijn rol als een toevluchtsoord. Op 3 januari 2009, toen het eerste block (de Genesis Block) van Bitcoin werd gemined, liet de mysterieuze schepper, Satoshi Nakamoto, een bericht achter in de onbewerkte gegevens van het blok: “The Times 03/Jan /2009 Kanselier op de rand van een tweede reddingsplan voor banken.”

Twaalf jaar later is de boodschap nooit zo duidelijk geweest: Bitcoin is uitgevonden om de volledige hervorming van een financieel systeem te bevorderen door geld en staat te scheiden.


Bitcoin zal nog sterker uit deze crisis komen

Tim Draper zei: “Het zal Bitcoin zijn, niet banken en overheden die ons gaan redden.” De activa waarop beleggers in het verleden hebben vertrouwd, zijn niet langer te vertrouwen, en macro-economische krachten zijn het bewijs dat bestaande handelsvormen mogelijk geen nieuwe crisis weerstaan.

Er is een heel eenvoudige reden waarom Bitcoin een betrouwbare troef is in vergelijking met traditionele fiat. Er is nu officieel een “oneindig” bedrag van USD, maar er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins zijn. Hyperinflatie zal onze economische systemen blijven plagen zolang traditionele activa enorme aantallen geld blijven bijdrukken.

Bitcoin is ontworpen om anti-inflatoir te zijn. Dit is een onderdeel van de code. Daarnaast is de BTC markt enorm liquide, omdat het zeer toegankelijk is.

We kunnen veel leren van Bitcoin. In tegenstelling tot fiat is Bitcoin onveranderlijk en gedecentraliseerd. Op dit moment is de volatiliteit een gevolg van de kleine marktkapitalisatie, de functie als speculatieve valuta en het feit dat veel mensen Bitcoin behandelen zoals ze hun aandelen behandelen.

Het echte probleem is dat economieën worden aangedreven door inflatoire valuta’s. In een crisis als nu kan dit instorten als een kaartenhuis. Als geld steeds waarde verliest, heeft het geen zin om iets te besparen. Bitcoin verstevigt dus zijn rol in de markt nu overheden doorgaan met het drukken van geld.


Bitcoin is ‘Plan B’

De negatieve rentetarieven liggen om de hoek, nu de VS Federal Reserve de rente verlaagt tot nul. Het is tijd voor de wereld om Bitcoin te zien als Plan B van de mensheid.

Elke dag komen er meer Bitcoin investeerders bij en ook de online zoekopdrachten naar Bitcoin nemen toe. De bullish vooruitzichten zijn terug en we moeten erkennen dat het volwassen worden van de activa leidt tot een wereldwijd erkende waardeopslag.

De wereld waagt zich gevaarlijk terrein, aangezien de vertraging van de markt net begint. De wereldeconomie heeft zoiets sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer gezien. Er zal meer schade zijn en er zullen meer slachtoffers vallen, zowel letterlijk als figuurlijk.

Bitcoin moet worden gebruikt voor het echte doel en de functie waarvoor het is uitgevonden: om mensen te beschermen tegen de val van het traditionele wereldwijde financiële systeem.

We kunnen niet blijven vertrouwen op eeuwenoude financieringsvormen waarbij hyperinflatie wordt gebruikt als overlevingsmiddel. Het wordt tijd om de controle over onze financiële vrijheid terug te nemen.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken