Bitcoin

Tim Draper: Bitcoin gaat ons redden na een crisis

Bitcoin was net aan het herstellen toen er een aantal marktcrashes volgden vorige week. Ondanks de crashes doet de miljardair Tim Draper een optimistische voorspelling over de Bitcoin.


Niet de banken en overheden, maar Bitcoin

In een interview op 16 maart schetste Draper decentralisatie, mogelijk gemaakt door Bitcoin en andere nieuwe technologieën, als een belangrijk hulpmiddel. Decentralisatie zou de ‘mogelijkheid hebben om de grootste industrieën ter wereld te transformeren’.

Volgens Draper zal Bitcoin één van de meest cruciale instrumenten zijn in de tijd van crisis. We moeten herstellen van de aanhoudende wereldwijde financiële crisis. De grote cryptocurrency zal zich verzetten tegen gecentraliseerde structuren zoals banken en overheden. Verwijzend naar het interview tweette Draper:

“Als de wereld weer verder gaat, is het Bitcoin, niet banken en overheden dat ons gaat redden.”

In het interview sprak Draper het vertrouwen uit tegenover nieuwe technologieën zoals Bitcoin en kunstmatige intelligentie (AI). Deze hebben het potentieel om alle industrieën van bankieren tot gezondheidszorg en onroerend goed volledig te transformeren.

Als voorbeeld noemde Draper een use-case in de verzekeringssector. Hij gaf als argument dat de combinatie van AI, blockchain-aangedreven smart contracts en Bitcoin een perfecte start is voor een verzekeringsmaatschappij. Hij zei het volgende:

“Ik zou bijvoorbeeld een verzekeringsmaatschappij kunnen starten met een actuaris AI om fraude vast te stellen. En een smart contract met Bitcoin om daarna alles op de blockchain te zetten.”


Draper staat bekend om zijn $250.000 Bitcoin voorspelling

Tim Draper is uitgegroeid tot één van de belangrijkste Bitcoin fans van de cryptowereld. Naast dat hij bekend staat als prominente Bitcoin fan staat Draper ook bekend om het maken van een aantal enorme voorspellingen voor Bitcoin.

Zo heeft hij voorspeld dat de prijs van Bitcoin eind 2022 $250.000 zal bedragen. Hierna legde hij de lat nog hoger en zei hij dat zijn eigen voorspelling de kracht van Bitcoin zou kunnen onderschatten.

Behalve zijn bullish karakter tegenover crypto, investeert Draper ook in technologische ontwikkelingen. De investeerder ziet een groot potentieel in technologieën zoals gedecentraliseerde financiering. Als zodanig investeerde Draper op 16 maart in DeFi Money Markets DAO.

 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen