Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Tim Draper: 1 Bitcoin kan $250.000 kosten in 2020

Elke keer wanneer de Bitcoin halving is geweest, zien we dat de prijs enkele maanden later enorm omhoog schiet. Dat is precies waar analist Tim Draper op vertrouw voor zijn nieuwe gewaagde BTC prijsvoorspelling.


$250.000 in 2020 is realistisch

In mei 2019 vertelde de miljardair in een interview dat de Bitcoin in 2023 een marktaandeel van 5% zou hebben in de wereldeconomie. Dat zou betekenen dat BTC zo’n $250.000 dollar waard zal zijn. Ook vorige maand herhaalde hij deze uitspraak en zei hij dat een prijs van $250.000 dollar voor één BTC haalbaar is tegen 2023.

Echter, vandaag gaat hij nog verder. Hij vertelt op BlockTV dat hij verwacht dat Bitcoin de $250.000 dollar zal bereiken in slechts zes tot twaalf maanden na de BTC halving in mei.


Vrouwen gaan BTC prijs tot nieuwe hoogtes brengen

Draper vertelt dat het in de geschiedenis is gebleken dat de halvering van de BTC blockbeloningen zeer gunstig uitpakken voor de prijs.

“Het zal ongeveer zes maanden tot een jaar duren na de” halving ” totdat we een prijs van $250,0000 voor Bitcoin zullen bereiken,” vertelt hij.

Een andere belangrijke katalysator voor hoge Bitcoin prijzen is brede acceptatie. Crypto wordt langzamerhand steeds meer mainstream. Zo denken bijvoorbeeld grote Duitse banken na om cryptocurrencies aan te bieden. Ook wordt de munt nog meer gestroomlijnd door het Lightning Network en OpenNode.

Draper maakt nog een opvallend statement in het gesprek met BlockTV. Hij vertelt namelijk dat vrouwen BTC naar nieuwe hoogtes gaan brengen. Dit komt volgens hem doordat vooral vrouwen raken gefrustreerd door de hoge transactiekosten die ze maken met hun creditcards.

“Ik denk dat de sluisdeuren op het punt staan te openen, omdat blijkt dat vrouwen ongeveer 75-80 procent van de boodschappen doen en slechts 1 van de 15 Bitcoin-wallets in handen is van een vrouw. Dus zodra vrouwen beseffen dat ze 2,5-4 procent verspillen elke keer dat ze over hun creditcard vegen, gaan ze zeker op zoek naar een betere oplossing. “

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder de $60.000 nu instroom in ETF’s stokt
Verdere correctie Bitcoin: Koers mogelijk naar $50.000
Amerikaanse centrale bank geeft opnieuw gigantische fout toe
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?