Bitcoin

Bitcoin zal na het halveren een bullish Golden Cross vormen

Bitcoin gaat in de derde of vierde week van mei 2020 een ” Golden Cross ” laten zien. Dit statement verwijst naar wat er gebeurt als het 50 daagse voortschrijdend gemiddeld boven het 200 daagse voortschrijdend gemiddelde komt. Handelaren zien dit doorgaans als een bullish indicator die leidt tot een grotere opwaartse trend.

Het feit dat een golden cross patroon opduikt vlak nadat de Bitcoin halving heeft plaatsgevonden maakt een enorme koersstijging nog groter.


Golden Cross ontmoet halvering

Bitcoin zal op 12 mei 2020 haar derde Bitcoin halving evenement mee maken, waarbij het aantal dagelijkse geminde munten zal dalen van 1.800 BTC naar 900 BTC. Omdat na de afgelopen twee evenementen een enorme prijsstijging volgden, denken sommige investeerders dat deze halving vergelijkbare resultaten op zou kunnen leveren.

“Bitcoin heeft 459 dagen voor de halvering een historisch dieptepunt bereikt, is hier volledig van hersteld en is hierna opwaarts geëxplodeerd”, legt Dan Morehead, CEO van Pantera Capital, uit. “De rally’s na de halving duren gemiddeld 446 dagen.”

De historie lijkt zich te herhalen en dat laat de onderstaande grafiek zien.

bitcoin, btcusd, cryptocurrency, crypto
De Bitcoin halveringen in het verleden – Bron: Pantera Capital

Morehead merkte op dat 1 Bitcoin een prijs van $115.212 per token kan bereiken, mocht de historische vraag-aanbodrelatie standhouden na de halvering van 12 mei.

Deze positieve voorspelling wint kracht door de aanstaande vorming van een Golden Cross patroon. Deze technische indicator is namelijk een zeer bullish signaal. Op 23 april 2019, liet Bitcoin bijvoorbeeld een Golden Cross zien. Even later zagen we een enorme koersstijging waarin de Bitcoin prijs met 151 procent steeg tot bijna $14.000.

Aan de andere kant betekent een Golden Cross formatie niet altijd dat de prijs stijgt. Op 18 februari 2020 zagen we namelijk zo’n formatie ontstaan maar vlak daarna volgende één van de grootste crashes in de historie van de Bitcoin, namelijk de corona crash. Desalniettemin herstelde Bitcoin na de crash met meer dan 100 procent en ligt de koers nu weer boven de $9000.


Wat is de volgende stap?

Ook de hashrate en de mining moeilijkheidsgraad van Bitcoin zijn vlak voor de halvering tot een recordhoogte gestegen. Het laat zien dat miners proberen vóór 12 mei zoveel mogelijk Bitcoins te verzamelen. Bovendien zou het herstel van minder dan $4.000 tot $9.000 ervoor zorgen dat miners hun break-even-kosten efficiënt handhaven voordat hun winst met de helft wordt verlaagd.

Al met al, wat miners vandaag minen, zal mogelijk tegen een hoger tarief de markt betreden na de halving. Dit betekent dat de prijs zowel fundamenteel als technisch gezien flink kan gaan stijgen.

 

Bitcoin nieuws

Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?